Last news in Fakti

24 Март, 2021 09:16 3 572 12

Балъков: Четвъртото място в САЩ бе причина за дълбокото пропадане на българския футбол

  • красимир балъков-
  • футбол-
  • сащ 94'-
  • сащ 1994-
  • национален отбор

Всички смятаха, че всичко ще продължи от само себе си. Успехът е много, много опасен и може да ви накара да станете мързеливи

Балъков: Четвъртото място в САЩ бе причина за дълбокото пропадане на българския футбол - 1
Снимка: БГНЕС

Главният мениджър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков изказа интересно мнение за българския футбол в последните години. Според легендарния халф падението на родния футбол се дължи на гръмкия успех, който постигна България в САЩ през 1994.

„В крайна сметка четвъртото място в САЩ бе причина за дълбокото пропадане. Всички смятаха, че всичко ще продължи от само себе си. Успехът е много, много опасен и може да ви накара да станете мързеливи. Точно това се случи в България. Не успяхме да направим една национална концепция. В резултат на това пострадаха няколко поколения български футболисти”, сподели Красимир Балъков в интервю за швейцарските медии.

Балъков изрази мнение и за предстоящата световна квалификация с Швейцария, която е първа за двата тима по пътя към Катар 2022.

“На хартия Швейцария е големият фаворит в този мач. Но във футбола нещата не винаги се развиват по начина, по който си мислите. Ювентус отпадна от Порто в Шампионската лига, а след това загуби от Беневенто в Серия А. Оптимист съм за мача. Във футбола винаги трябва да бъдете оптимисти, в противен случай не може да постигнете нищо. Отдавна нямаме успехи, но в отборите до 18 и до 20 години виждам качество. Бъдещето ще бъде по-добро от настоящето”, коментира още той.

Отнонсно работата си в ЦСКА 1948 Балъков сподели: „Ние сме новаци в групата и в момента сме на шесто място. Като сметнете, че разполагаме само с българи и предимно млади играчи в състава си, това е добре. Нямаме нищо срещу чужденците. Това е стратегията на собственика на клуба от години. Искаме да допринесем за по-доброто бъдеще на българския футбол и да обучим младите хора. Наслаждавам се, но разбира се, не е толкова лесно”.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо

    11 0 Отговор
    Значи сега като сме на 144-то ще се изстреляме рязко напред!
  • 2 Тоа па

    11 3 Отговор
    БГ футбола пропадна ,защото го налазихте ритнитопковците ! Едно е да играеш и друго да управляваш ! По тая логика ,Германия,Франция,Италия,Бразилия и Аржентина изобщо не трябва играят на световни финали,понеже много са си повярвали ! Верно си БАЛЪК !

    Коментиран от #8

  • 3 панагюрец

    16 1 Отговор
    Г-н Балъков, успехите са изпитание за правилна работа и защита та им след това! При нас е характерно, че после всеки случаен в система та може да постигне същото! Всеки си повярва и некадърниците превзеха спорта! Така е и с политическото управление на държавата! Нали се вижда, че се повтаря същото! Спорта е показател за една държава дали върви в правилната посока!
  • 4 бг балък

    8 2 Отговор
    ако бяхме станали първи ,или втори, футбола ни щеше да е изчезнал вече! те и политиците ни имат подобни "умни" изцепки!
  • 5 J Y Moineau

    18 0 Отговор
    Единствената причина за падението на българския футбол е падението на българската държава. Няма как в скапана държава да има добър футбол.
  • 6 Пустиняк

    4 1 Отговор
    Не бе Балък.Типично по български не споделихте своят опит и не подадохте ръка на тези след вас.Виж германците каква приемственост имат .А вие се юрнахте по целият свят на печалбарство.
    Между впрочем ти защо отказа да играеш на ЕВРО 2004?

    Коментиран от #9

  • 7 ХА ХА

    7 0 Отговор
    Балъче , всичко тръгна надолу след средният пръст на Илиян Киряков , знаеш къде !
  • 8 Левски 1914

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Тоа па":

    Тези ритнитопковци знаят от къде са тръгнали училища и школи, които съществуват тук там. Ако тези ритнитопковци бяха предложили да играят по 3 – 4 чужденци на мач Домусчиев щеше ли да е съгласен?
  • 9 Защото

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Пустиняк":

    бях на 38г.
  • 10 кб13

    3 2 Отговор
    Пълни простотии. В РБ беше унищожено всичко: авиация, селско стопанство, машиностроене, преработвателна промишленост и целия спорт не само футбола.
  • 11 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    БАЛЪКОВ , НИКЪДЕ НЕ СИ ДОКАЗАЛ , ЧЕ СИ АНАЛИТИЧЕН КАПАЦИТЕТ -ТРЕНЬОР И СИ САМО СУПЕР /НО БИВШ / РИТНИТОПКОВЕЦ !!!!!!!!!!!
  • 12 Дъ Мозък

    1 0 Отговор
    Мога да ви кажа как ще просперираме, ама за какво да го правя, на гонене на топка сте четвърти, ама управлението ви във футбола е на четвърто място ама отзад напред