Last news in Fakti

8 Април, 2021 12:27 1 800 2

Треньор стреля с пистолет 8 пъти край тъч линията след мач

  • футбол-
  • пистолет-
  • замбия-
  • мач-
  • изстрели

Футболната федерация на Замбия обяви, че изчаква официалния доклад на делегата, съдийския наблюдател и самите съдии, за да вземе решение за инцидента

Треньор стреля с пистолет 8 пъти край тъч линията след мач - 1
Снимка: БГНЕС

Футболен треньор е произвел осем изстрела със собственото си оръжие в края мач, който неговият тим е загубил, информира агенция АП.

Наставникът на замбийския Зеско Чипата – Есау Чало Зулу, е стрелял три пъти във въздуха, докато е бил на терена веднага след края на мача, а след това и още пет пъти в близост до клубния автобус. Возилото е било паркирано съвсем близо до крайната линия на игрището.

Инцидентът е станал след мача от първенството на трета дивизия в Замбия, в който Зеско Чипата загуби с 0:1 от местния съперник Призон Леопардс Чипата.

От полицията обявиха, че треньорът е поел вина за произведените изстрели, но според версията му те са били като самозащита. Целта на Есау Чало Зулу е била да прогони привържениците на съперника, които обградили неговия отбор след края на мача, а след това се готвели да замерят с камъни и клубния автобус.

Футболната федерация на Замбия обяви, че изчаква официалния доклад на делегата, съдийския наблюдател и самите съдии, за да вземе решение за инцидента.

Оръжието на треньора на Зеско Чипата е било иззето от полицията. Проверката е показала, че пистолетът е законно притежаван и Есау Чало Зулу има разрешение за използването му.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Честито

    1 1 Отговор
    Като знаем всички каква държава е Замбия, хич не се учудвам, че този треньор ходи с пистолет. Там и 13-годишните хлапета гордо носят и показват автомати "Калашников" - ако този тренер имаше такъв,щеше да намали бройката на гражданите на Замбия.
  • 2 Валери

    0 0 Отговор
    Браво на висшата раса! Както знаем всички те са бъдещето, затова според мен е редно освен пистолети да им се раздадат и автомати.