Last news in Fakti

17 Януари, 2013 15:00 2 004 0

Пейчева: Завръщането ми не е каприз!

  • пейчева-
  • гимнастика-
  • каприз-
  • дукова
Пейчева: Завръщането ми не е каприз! - 1
Снимка: БГНЕС

 

"Идеята ми да се върна не е каприз. Целта ми е да докажа на себе си, че още мога да играя гимнастика", разкри българската гимнастичка Симона Пейчева, предаде БГНЕС. На специална пресконференция Симона Пейчева разкри, че се завръща като състезателка в художествената гимнастика.

"Смятам оттук нататък да се посветя на състезателна дейност. От шест-седем месеца тази идея влезе в съзнанието ми, но до скоро не мислех, че ще я реализирам. Докато работех в Корея, преосмислих нещата, които се случват около мен. Там тренирах много и може би, мотивацията ми дойде оттам. Идеята ми не е каприз. Исках, преди да кажа на всички да имам ясна преценка дали съм способна да се завърна отново в големия спорт. Оказа се, че не съм загубила физическите си качества. Когато се върнах в България казах първо на г-жа Дукова, а на следващия ден се срещнах с Илиана Раева. Казах й, че съм готова да се боря за място в националния отбор на България. Ясно ми е, че пътят няма да е лесен. Знам, че ще имам много критици. Не взимам мястото на никой. Стартът ми не е равен с другите, а и Раева ми каза, че няма да прави компромиси за никой. Знам, че нещата зависят изцяло от мен. Единственото, което ми обеща Илиана Раева е, че ще повдигне моя случай на УС на 29 януари, за да ми се даде евентуална възможност да се включа в контролите на националния отбор. Ако съм по-добра от останалите ще си извоювам място, ако не съм, няма да съм вътре. Може би, за някого това, което правя е смешно и неправилно, но аз вярвам, че мога. Не си поставям цели. Моята цел е да докажа на себе си, че още мога да играя гимнастика. Знам какво искам за себе си и дано резултатите ми да не са само за мен, а да са за цялата българска гимнастика", каза Симона Пейчева.

Личната й треньорка Мариета Дукова, обаче е на друго мнение. Според нея завръщането на Пейчева е "в сферата на фантастиката". 

"Подкрепям Симона, въпреки, че за мен решението й е в сферата на фантазиите", призна Мариета Дукова. "Симона тренира доста по-сериозно, отколкото преди. Ще видим как ще се справим. Уважавам решението й. Въпреки, че ми изглежда малко в сферата на фантазиите, но винаги подкрепям Симона. Оценявам това, че тя следва вътрешния си глас. Често хората не правят това, което искат, защото се притесняват от мнението на хората. При Симона обаче желанието е много по-голямо. За момента тя показва, че е много сериозна. Има доста сили, въпреки, че килограмите са й намалели. Мисля, че ако тя успее да се върне в отбора ще е от полза на младите гимнастички и ще се получи нещо добро. Мисля, че след нейното завръщане ще има много завърнали се. Аз мисля в позитивна насока. Според мен, когато гледаме към една цел, нещата могат да вървят в положителна посока", каза още Дукова.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА