18 Април, 2021 21:55 1 957 2

Топ грандове от Европа направиха първата крачка към Суперлига

  • европа-
  • футболни грандове-
  • суперлига

Солидна група от най-богатите тимове в света са стигнали до принципна договорка за структурата на евентуалното състезание, за което се говори от години

Топ грандове от Европа направиха първата крачка към Суперлига - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Цели 12 клуба са постигнали споразумение за създаването на футболна Суперлига, съобщават изненадващо различни медии по света. Солидна група от най-богатите тимове в света са стигнали до принципна договорка за структурата на евентуалното състезание, за което се говори от години, след месеци на тайни преговори.

Шест отбора от Англия - Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Тотнъм, Челси, Арсенал, а също така по три от Испания и Италия - Реал Мадрид, Барселона, Атлетико Мадрид, както и Милан, Интер и Ювентус са се договорили по основните точки за изграждането на бъдещото състезание.

Официално съобщение се очаква да дойде в следващите часове, а времето за него не е случайно подбрано, тъй като в понеделник трябваше УЕФА да оповести бъдещите промени в Шампионската лига.

Преговорите са били водени и с други големи клубове, но Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд са отказали да се обвържат на този етап с проекта и да обърнат гръб на Бундеслигата и Шампионската лига. От ПСЖ също на този етап не са част от клубовете основатели, тъй като техният президент Насер Ал-Келайфи е член на борда в УЕФА, а също така и шеф на телевизионната корпорация, която дава милиони в европейската централа за телевизионните права на Шампионската лига.

В УЕФА към този момент ръководните фактори все още обмислят различни санкции, които да наложат на отборите основатели, а сред вариантите са от забрана за участие в Шампионската лига догодина до изваждане от вътрешните първенства.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    3 1 Отговор
    Скоро няма да има нужда от футболни първенства, (щото няма да има кой да ги гледа и плаща). Една лига за целия свят, това е нашият проект.
  • 2 Ъхъ

    1 1 Отговор
    Няма шанс за нещо такова, не могат да си намерят играчи, ако се отцепят от УЕФА...самите клубове ще се прецакат и после ще се връщат с наведени глави...