25 Април, 2021 19:01 5 493 30

ЦСКА разпиля Левски, но би само с 2:0 (ВИДЕО)

  • футбол-
  • цска-
  • левски-
  • левски-цска-
  • вечно дерби

Селекцията на Любослав Пенев подсигуриха трите си точки още до почивката, когато в мрежата на безпомощния Микулич вече се бяха разписали Кейта и Кайседо

ЦСКА разпиля Левски, но би само с 2:0 (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

ЦСКА записа победа само с 2:0 срещу Левски в 154-ото шампионатно издание на дербито. "Червените" тотално надиграха своя съперник на стадион "Васил Левски", но в крайна сметка пропуските пред вратата на символичните домакини им попречиха да спечелят Вечното дерби с разгром.

Селекцията на Любослав Пенев подсигуриха трите си точки още до почивката, когато в мрежата на безпомощния Микулич вече се бяха разписали Кейта и Кайседо.

ЦСКА разпиля Левски, но би само с 2:0 (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Триумфът над вечния опонент можеше да бъде и още по-изразителен, но Георги Йомов и Кайседо изпуснаха от удобни ситуации. В актива на "синьото" нападение пък ще остане само един изстрел в гредата на Мартин Петков още във втората минута, както и няколко удара на Анди Краев. В самия край, заради скандал с Юрген Матей, директен червен картон получи резервата Илия Димитров.

Оттук насетне пътищата на Левски и ЦСКА в efbet Лига се разделят. "Червените" ще бъдат част от шампионския плейоф, където ще се борят челните места в крайното класиране. "Сините" отиват в първата четворка на втората осмица, като финиширалият под №7 ще баражен мач за участие в Лига на Конференциите. Лошият резултат на клуба от "Герена" предизвика бурния гняв на завърналите се току що по трибуните техни фенове.

ЦСКА разпиля Левски, но би само с 2:0 (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Еуфорията от завръщането на феновете по трибуните се отрази добре и на двата столични гранда. Интересно голово положение беше регистрирано още във втората минута, когато символичните домакини от Левски получиха шанс да центрират топката от левия фланг. Мартин Петков завъртя топката много остро, а това изненада неподготвения Бусато. За късмет на бразилеца, коженото кълбо се отби в напречната му греда и излезе в аут.

Нещото като "син" натиск продължи и през следващите няколко минути. Билал Бари обаче така и не можеше да се измъкне от погледа на двамата нидерландски бранители Кох и Матей.

ЦСКА разпиля Левски, но би само с 2:0 (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Отговорът на ЦСКА не закъсня, като Феде Варела изненада "синята" отбрана с късо подаване при корнер към Греъм Кери. Ирландецът предложи нещо средно между шут и подаване за своите колеги, но никой от тях не можа да отиграе прострелната топка.

Гол №1 в дербито беше факт с настъпването на 14-ата минута. А той донесе безмерна радост за секторите "В" и "Г". Поредна атака през зоната на Ивайло Найденов завърши с чудесно центриране на Федерико Варела. И докато отбраната на Левски следеше приоритетно за Жорди Кайседо, нисичкият Жул Кейта намери своята позиция във вражеското поле, изпревари Рерас и с глава даде важния аванс за ЦСКА.

ЦСКА разпиля Левски, но би само с 2:0 (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Жул Кейта не спираше да създава проблеми за неориентирания Рерас. Африканецът надбяга своя персонален пазач и опита центриране от аутлинията в 19-ата минута. Бързакът обаче разтегна лошо бедрен мускул и за миг оставането му в мача се оказа под огромна въпросителна. Малко след това лекарският щаб на "червените" констатира, че фланговият играч на ЦСКА няма да продължи мача. Така се наложи Любо Пенев да прави принудителната му смяна с Георги Йомов.

Веднага след появата си на терена, Георги Йомов можеше бързо да остави своя отпечатък в дербито. Националът на България отправи подаване към близката греда за Кайседо. Еквадорецът изпревари Георги Александров, но ударът му мина високо над горната греда.

ЦСКА разпиля Левски, но би само с 2:0 (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

"Армейците" можеха да удвоят своята преднина в 33-ата минута. Тогава нов пробив на Йомов завърши с центриране, което бе изчистено от Ивайло Найденов. Преди бранителя на Левски обаче, с топката пропуснаха да играят Кайседо и Варела от тима на символичните гости.

Още един голям пропуск в "червено" обагри дербито в 35-ата. Феде Варела матира Александров и Рерас с чудесен пас между тях за Георги Йомов. Останал сам срещу Миколич, крилото пробва да копва елегантно. Хърватинът внимаваше и изби, а при добавката с глава футболистът с №10 намери само външната част на мрежата.

ЦСКА разпиля Левски, но би само с 2:0 (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Сякаш от далеч по-безобидна ситуация спрямо предходните, ЦСКА поведе с 2:0 в 37-ата минута. Жорди Кайседо беше далеч от обичайната си позиция в центъра на атаката. Еквадорецът заложи на изненадата и шутира мощно по диагонала. Топката премина през купа от "сини" играчи, чукна се леко в тялото на Атанасов и се превърна в невъзможна за спасяване от Микулич.

Ситуацията за Левски ставаше все по-тежка, тъй като част от Сектор "Б" опитваше да нахлуе на терена, явно за да се разправя със своите "любимци". В този миг Жорди Кайседо се понесе сам срещу Микулич, но след съприкосновение с хърватския страж на вековниците, падна на земя и не отправи може би голов шут. Реферът Ивайло Стоянов обаче не видя достатъчно доводи, за да посочи бялата точка. Повторения показаха контакт между вратар и нападател...

ЦСКА разпиля Левски, но би само с 2:0 (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Левски стартира второто полувреме с трима централни защитници, като това бе тактическата рокада, с която Живко Миланов смяташе, че може да промени хода на събитията.

"Сините" пробваха да демонстрират възход в представянето си с добра акция в 50-ата минута. Тогава Анди Краев внесе смут в полето на ЦСКА, ала шутът му намери външната част на "армейската" мрежа.

Андриан Краев се оказа огромен длъжник на вековниците в 56-ата минута. Тогава снажният офанзивен футболист се озова фронтално срещу вратата на ЦСКА, но вместо да комбинира с непокрития вляво Галчев, той заложи на удар по земя, спасен с лекота от Бусато.

ЦСКА разпиля Левски, но би само с 2:0 (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Федерико Варела не спираше да дава извеждащи подавания зад гърба на тромавата левскарска защита. При поредното такова, Кайседо отново трябваше да изпреварва Микулич, но и този път вратарят беше секунда по-бърз и в решителния миг отклони топката от краката на еквадореца.

Оттам насетне, дербито не предложи толкова интересни положения. ЦСКА можеше да стигне и до класиката в мача. Кратко меле пред вратата на Микулич обаче завърши с нарушение в атака на "червен" футболист в 86-ата. В даденото от съдията продължение, Георги Йомов пропусна от изгодна позиция, а заради скандал с Юрген Матей, резервата на Левски - Илия Димитров беше изгонен с директен червен картон.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Най- жалкото е

    22 13 Отговор
    Български отбори пълни с чернокожи наемници.

    Коментиран от #11, #30

  • 2 Голяма

    14 4 Отговор
    вълна-футболното първенство е същото катп страната абсолютен батак. Няма да сравнявам с Африка на много места там са по-добре!

    Коментиран от #27

  • 3 ГЕРЕН

    16 32 Отговор
    ЧАК ПРОПИЛЯХА... НЕ. 9 ТЪМНИ И
    2 БЕЛИ ЦСКА -. ЛЕВСКИ 7 БЪЛГАРИ
    И 4 ЧУЖДИ. СЕГА БЕШЕ МОМЕНТА
    ТИРЕТО ДА ВЗЕМЕ ГОЛЯМА ПОБЕДА.
    НО И ТЕ ТОЛКОВА СИ МОГАТ.

    Коментиран от #7, #8, #14, #23

  • 4 Иво

    31 3 Отговор
    Време е Наско Раев и Тити Плакалника да си обират крушите иначе феновете идват със сопите. 😡😡😡😡😡

    Коментиран от #17

  • 5 Вуйчо

    21 4 Отговор
    Наско и Тити,да си хващат кошника и да се махат,пълен провал.
  • 6 Бай Иван Бунаков

    19 2 Отговор
    Наско излезе голям въздухар,много просто пърче,така не се управлява клуб,като неможес вви си.
  • 7 Бай Гуй

    20 6 Отговор

    До коментар #3 от "ГЕРЕН":

    Не са 9ч и 2б, ама така ти се иска. Тирето ви разцепи вертикалното тире хах.
  • 8 ЕГН

    20 4 Отговор

    До коментар #3 от "ГЕРЕН":

    Колкото и да е голяма победата все "три точки ". Само комплексарски отбори, унижават по слабите с много голове .Важното е да си държиш мача под контрол и ако се наложи да вдигнеш оборотите !
  • 9 ОФ ОФ

    0 5 Отговор
    Колко ли струва едно уважение към ...?
    Колко ли ще е наградния фонд след като се въведе тази система награден фонд плюс купа ???
    Как се образува наградния фонд ???
    Нова тв 35-85 милиона от правата за излъчване.
    ХХ бтв
    ХХ мил Дарение от Държавата
    ХХ Всичко който желят и обичат футбол
    Колко ще струва футболната купа се определя
    От държавата и БФС.
    Защо се прави тази система да имаме качествен футбол , да подържаме високи стандарти и да сме готови да пълни нашите стадиони с публика не да ги гоним за Ради лоши условия или лоша игра или за никой класен футболен отбор не дойде.

    Коментиран от #24

  • 10 ДА бе

    14 0 Отговор
    Голямо ИГРАЙКАНЕ падна! ЦСКА не искат. ЛеФски не може! Съдията и той не си дава зор с моженето! 3 точки са си 3 точк, ама на КОЙ ли му трябват! Лефски не могат по надолу! ЦСКА не могат по нагоре! А иначе резултата вървеше към МНОГО, но трябва да искаш!
  • 11 Истина

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Най- жалкото е":

    Ами да , като на нашите младежи в главата им е да играят кючек и да мачкат някоя гумена кифла така ще е
  • 12 Левски 1914

    2 22 Отговор
    Литекс - Чавдар Етрополе - МЕНТЕ не е цска цска на 09 09 2016г ФАЛИРА.

    Коментиран от #13, #15, #16, #25

  • 13 3366

    16 2 Отговор

    До коментар #12 от "Левски 1914":

    И сините им братчеди , ще ги последват скоро!
  • 14 говедо

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "ГЕРЕН":

    Вие даже `бихте`бе...
  • 15 бяло

    8 2 Отговор

    До коментар #12 от "Левски 1914":

    пиле!Отвори си човката и лапай ....
  • 16 Въпрос

    11 4 Отговор

    До коментар #12 от "Левски 1914":

    Не е ли обидно за Левски да загуби от Литекс-Чавдар Етрополе

    Коментиран от #26

  • 17 И после

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "Иво":

    като оставите сопите ще вземете мотиките и на село!!!! Сопите май трябва да насочите към себе си! Хем знаете за какво иде реч, пари няма, играят юноши - най-младия отбор са, за един сезон не става .. или да ги изтървете като Йомов ....Ами де са ви спонсорите ... що Б.Б.и Гешев не подгониха и Гришата ( оправдаха го), лакомията и опита да крадат бизнес окрадоха Левски!!!
  • 18 Отговор

    16 2 Отговор
    Жалки сте Говеда
  • 19 Футбол

    3 7 Отговор
    " ЦСКА" разпиля Левски!!????🤔???? Не съм на фен на двата клуба!! НО под разпиляване разбирам 7:1; 7:2 ; или 5: 0 с четири гола Христо Стойчков навремето!!! Лично аз очаквах там някъде да е резултата! А и вижте съставите ..., вижте и на Лудогорец ... ей затова нямаме набионален отбор!!!! На тоя мач играха 5 юноши на Левски барабар с Йомов, така че поздрави за победата на ЦСКА по-добри бяха, но ще си позволя да кажа и едно браво на младите момчета от Левски! А колкото до " пожалиха" що не пожалиха Монтана!!??? Като не можеш пожалваш, а сега беше момента да си го върнат за 7- те парцала!!!!
  • 20 Бурмата

    10 5 Отговор
    Не ЦСКА-София разпиля Левски. Бойко Борисов го разпиля.
    С любезното съдействие на хората на Пеевски.
    Има ли един президент на футболен клуб в България, който да си е натрупал всички пари по честен път. Развалиха си играта с Божков и е..аха мамата на Левски. Между другото къде изчезна това нищожество с особеното име, тартор някакъв ви беше и дейно спомогнал, кафявата точка на Банкянската мутра да е влажна и добре облизана.
  • 21 Бурмата

    6 1 Отговор
    Поздравления за червените. Колко са ЦСКА, друг въпрос.
    Като запалянко, но не фен на нито един от двата отбора, мога да кажа, че се смилиха над безпомощносста на сините. Гадно е да гледаш един Живко Миланов толкова отчаян. Политиката не трябва да се меси в спорта.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 милите

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "ГЕРЕН":

    мале милия,чак ми дожаля за теб,по-добре не пиши нищо,че ставате още по-жалки,ако е възможно...А ТО НЕ Е !!!!!!!! и не съм от цска само да кажа хахахахаах в б група ще ги биете споко не се отчаивайте...
  • 24 я пак

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "ОФ ОФ":

    брат,нищо не ти се разбира хахахахахаахахахахахахахахаах
  • 25 хххх

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "Левски 1914":

    е хубаво,а другото цска къде е в класацията на 7-мо място ми вие бе мишленца.Сменете името на отбора,излагате аппостола
  • 26 така е

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Въпрос":

    Най-интересното е ,че те само си правят някакви равносметки и се закопават още повече
  • 27 Локо Пд

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Голяма":

    Лудогорец наложи този модел и ние другите за да сме конкурентни започнахме да правим същото. Но най-виновни са в БФС. Спокойно можеха да наложат ограничение на Лудогорец и във всеки мач да имат минимум 5 титуляри от школата на клуба!

    Относно дербито: ЦСКА проявиха великодушие и аристократизъм и отказаха да разгоромят Левски. Ако ЦСКА беше в ситуацията на Левски в момента, сините нямаше да спрат да вкарват. Най-фрапантно беше когато Левски останаха с 9 човека, а ЦСКА не атакуваше и връщаше топката към центъра.
  • 28 разпиляване разбирам

    0 0 Отговор
    7:1 / 8:0 и т. н.
  • 29 CaMo

    2 0 Отговор
    ЦСКА.
  • 30 Лудогорец 1945

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Най- жалкото е":

    И какво против имаш?