23 Януари, 2013 12:29 1 303 0

19-годишна шокира Серина Уилямс в Австралия

  • стивънс-
  • уилямс-
  • australian open-
  • азаренка
19-годишна шокира Серина Уилямс в Австралия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

19-годишната Слоун Стивънс шокира Серина Уилямс и всички тенис фенове, след като победи носителката на 15 титли от Големия шлем с 3-6, 7-5, 6-4 и се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Австралия, предаде БГНЕС. Мачът бе символичен за американския тенис, като на "Род Лейвър Арина" една срещу друга се изправиха най-успешната тенисистка в последните повече от 10 години и новата надежда на САЩ. 

Уилямс започна по-силно и успя да вземе първия сет с 6-3, но в средата на втората част тя получи болки в глезена, който контузи по време на мача си от първия кръг. Стивънс успя да се пребори за сета със 7-5, а в третата част Серина проби за 4-3, но нейната съперничка намери сили да спечели три поредни гейма и да затвори мача след 2 часа и 17 минути.

На първия си полуфинал в турнир от Големия шлем Стивънс ще се изправи срещу световната номер 1 Виктория Азаренка, която победи Светлана Кузнецова със 7-5, 6-1. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА