Last news in Fakti

26 Януари, 2013 12:05 1 327 0

Кобрата може да оваканти Европейския пояс

  • кубрат пулев-
  • кобрата-
  • спрот-
  • кличко-
  • европейския пояс
Кобрата може да оваканти Европейския пояс - 1
Снимка: БГНЕС

Европейският шампион по бокс в тежка категория Кубрат Пулев може да освободи титлата си, за да се концентрира върху спечелването на световен приз, съобщава "Меридиан мач", позовавайки се на www.worldboxingnews.net.

Спортист на годината на България за 2012 г. продължава да търси мач с Владимир Кличко, шампион на планетата в тежка категория във версиите на WBA, WBO, IBF и IBO.

Преди време Пулев нокаутира британеца Майкъл Спрот, който сега иска да вземе пояса му на Европейския боксов съюз.

От своя страна Спрот вече преговаря за бой с бившия европейски първенец Робърт Хелениус, а победителят трябва да срещне именно Пулев. При отказване на българина от титлата сблъсъкът между двамата ще определи и новия й носител.

„Засега нямаме договор с Хелениус. Чакаме да видим дали Пулев ще оваканти титлата и тогава ще организираме 10-рундов мач, за да определим новия европейски шампион", обявиха от щаба на Спрот.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА