Last news in Fakti

25 Май, 2021 23:15 4 790 11

Хакинен: Не е коректно да сравняваш Люис Хамилтън със Сена или Шумахер

  • мика хакинен-
  • формула 1-
  • люис хамилтън-
  • михаел шумахер-
  • аертон сена

„Хамилтън вече остави своята следа във Формула 1 и също ще остане в историята като един от великите"< каза бившият финландски пилот от Формула 1

Хакинен: Не е коректно да сравняваш Люис Хамилтън със Сена или Шумахер - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Според двукратния световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен настоящата суперзвезда Люис Хамилтън не може да бъде сравняван с останалите велики пилоти в спорта. Финландецът, който спечели двете си титли през 1998 и 1999 година с отбора на Макларън, е на мнение, че всеки от легендарните пилоти във Формула 1 е доминирал в своята ера и не е коректно да бъде сравняван с останалите, които са се състезавали при напълно различни условия.

„Във Формула 1 всеки от великите пилоти е доминирал в своята ера. Не е коректно да сравняваш Люис Хамилтън с Аертон Сена или с Михаел Шумахер. Да не говорим за титаните от ранните години като Хуан Мануел Фанджо и др.“, коментира Хакинен.

„Хамилтън вече остави своята следа във Формула 1 и също ще остане в историята като един от великите. Има седем световни титли зад гърба си, а като гледам, изобщо не е готов да се оттегли. Преди години, когато и аз още се състезавах, никой дори не си помисляше, че има пилот, който ще постигне това, което направи Шумахер. Ето, че днес за младите фенове на спорта Люис е най-великият след всичките тези рекорди. Утре обаче ще дойде следващото дете чудо, ще започне своята доминация и ще остави следата си в историята“, завърши финландецът.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 DrivingPleasure

    63 12 Отговор
    Поради незнам защо, но въобще не смятам Хамилтън за велик. По скоро печели заради техническото превъзходство на Мерцедес през годините, отколкото да го наречем пилотски дух. В повечето време ми прилича на разглезено хлапе, което се сърди нещо като не мъ е на кеф. Нищо общо със старата школа, включително и Хакинен...

    Коментиран от #2

  • 2 Точно така

    52 10 Отговор

    До коментар #1 от "DrivingPleasure":

    Нищо особенно не е! Ако не беше неговият покровител, ако не беше тази истерия с расизма и ако не беше при сребърните стрели, които той почерни, нещата щяха да са коренно различни! Заради него Алонсо напусна Ф-1. Едно нагло и безочливо същество. Никога не е имало такова чудо във Ф-1.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    15 5 Отговор
    Хамилтън е един от най-добрите, разбира се. Но имаше невероятен късмет. Аз не знам някога да е имало толкова по-добра кола за толкова дълго време. Това да включиш "парти режим" и да имаш на тепсия секунда на обиколка, просто не е нормално.
    А че е най-дразнещото човекоподобно, някога появявало се във Формула 1, това е безспорно.

    Коментиран от #10

  • 5 въпросче

    4 3 Отговор
    А Мика Стоичкова каза ли нещо по въпроса?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 НИДЯЛКО

    6 4 Отговор
    С ЕДНА ДУМА - АБЕ..... НЕГЪР
  • 10 Точно така

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Поздравления за коментара. Много точно, особенно финалноте думи. А успехите му се дължат на водеща фигура в Мерцедес с която бащата на Хамилтън е мнго близък. Четох го някъде в началото на появяването на Хам... Затова и болидът му е Порше сред Трабанти!
  • 11 Мод

    8 0 Отговор
    Някога Лауда беше казал,че един шампион е истински шампион когато спечели шампионата с повече от една кола.
    Примерите са няколко.Буквално.
    Има и шампиони които са ставали такива с втората по сила кола.
    Хамилтън колко титли има с по слаба кола?
    Навремето го би Розберг,да с късмет и т.н.,преди това Алонсо не отстъпи да е втори пилот,и двамата завършиха на второ място с равен брой точки.
    Реално Хам наистина трябва да победи един единствен човек,съотборника си.