Last news in Fakti

4 Юни, 2021 18:45 2 515 2

Променят правилата за игра с ръка във футбола

  • игра-
  • ръка-
  • неумишлена-
  • промяна-
  • правила-
  • уефа-
  • европейско първенство

Неумишлената игра с ръка в хода на атака, която завършва с гол в противниковата врата, няма да бъде санкционирана и да води до отмяна на попадението

Променят правилата за игра с ръка във футбола - 1
Снимка: БГНЕС

Неумишлената игра с ръка в хода на атака, която завършва с гол в противниковата врата, няма да бъде санкционирана и да води до отмяна на попадението, както бе досега. Тази промяна в правилника ще влезе в сила още за Евро 2020, обяви шефът на съдиите на УЕФА Роберто Розети. Корекцията на правилото бе одобрена още през март и ще влезе в сила от 1 юли. Организаторите на съответните турнири обаче могат да въведат промяната по-рано и съдиите за европейското вече са инструктирани, че ще трябва да вземат решения съгласно новото правило.

Разбира се, това не важи, ако топката е пратена във вратата с ръка или играта с ръка е непосредствено преди гола, независимо дали това действие е било умишлено, или не. Тогава нарушение се отсъжда и съответното попадение ще бъде отменено.

В актуализацията има и повече яснота за това какво представлява "неестественото положение" при играта с ръка. Счита се, че футболистът е направил тялото си неестествено по-голямо, когато положението на ръката му не се дължи и не е оправдано от движението на тялото на играча в конкретната ситуация.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само да питам

    10 1 Отговор
    Гол с к.р брои ли се ?

    Коментиран от #2

  • 2 В.Г.З.

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Само да питам":

    Брои се, даже за 2 голи се брои!!!