Last news in Fakti

7 Юни, 2021 19:27 2 129 4

Джокович оцеля като по чудо срещу младок на Ролан Гарос

  • джокович-
  • музети-
  • обрат-
  • ролан гарос-
  • тенис

Лоренцо Музети поведе с 2:0 сета срещу световния номер едно, но допусна обрат

Джокович оцеля като по чудо срещу младок на Ролан Гарос - 1
Снимка: БГНЕС

Номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович се измъкна от загуба на осминафиналите на "Ролан Гарос" и победи 19-годишния италианец Лоренцо Музети с 6:7 (7:9), 6:7 (2:7), 6:1, 6:0, 4:0 и отказ в продължил почти три часа и половина мач.

Младокът от Италия не се притесни от именития си съперник и след като допусна пробив в първия сет, моментално го върна, за да доведе нещата до тайбрек. Там Джокович поведе с 4:1, но това не му стигна за успех и италианецът взе сета след 9:7 в тайбрека.

Във втория сет сърбинът допусна, а след това върна пробив, а при 5:4 за Музети, сервира за оставане в мача. Джокович стори същото и при 6:5 в полза на съперника, но отново се справи и вкара сета в тайбрек. Музети започна ударно и поведе с 4:0, за да стигне до крайния успех в тайбрека със 7:2.

Третият сет премина изцяло в полза на Джокович, който проби два пъти съперника си и само за 28 минути успя да вземе частта с 6:1.

Сърбинът излезе също толкова надъхан и в четвъртия сет и го спечели на нула (6:0) за едва 19 минути, след което италианецът взе медицински таймаут. В решителния трети сет Джокович поведе с 3:0 за четвърт час, а Музети видимо имаше проблеми заради болки в адукторите. Сърбинът взе още един гейм, след което съперникът му се отказа при 0:4 в третия сет.

В следващата фаза Джокович ще срещне Матео Беретини, продължил напред без игра след отказването на Роджър Федерер.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър

    15 2 Отговор
    Има причина да е номер 1!

    Коментиран от #3

  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    8 0 Отговор
    Първите 2 сета Музети бе Закрилян от Богът на Тениса и играеше гениален тенис!Всичко му се получаваше и дори в такава превъзходна позиция,спечели Сетовете в Тай-брек....След това Богът на тениса се отегли и ........Накрая дори имам чувство,че Музети получи и неприятна контузия.......
  • 3 Може го

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "Димитър":

    Чисто и просто , си е топ тенисист!
  • 4 панчо виля

    1 0 Отговор
    Джокович оцеля като по чудо...странно заглавие,така са големите играчи няма нищо чудно.