Last news in Fakti

14 Юли, 2021 19:59 1 975 1

Дамбраускас: Целта пред Лудогорец е влизане в групите на Шампионска лига

  • дамбраускас-
  • лудогорец-
  • цел-
  • групи-
  • шампионска лига-
  • цска-
  • първенство-
  • суперкупа на българия

"Няма как да кажем, че ще сме доволни, ако продължим в Лигата на конференциите или Лига Европа", заяви наставникът на българския шампион

Дамбраускас: Целта пред Лудогорец е влизане в групите на Шампионска лига - 1
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас коментира класирането на тима за втория квалификационен кръг на Шампионската лига след втори успех над беларуския първенец Шахтьор Солигорск, както и предстоящия двубой с ЦСКА за Суперкупата на България.

"Мисля, че трябва да бъдем доволни. Смятам, че Шахтьор бе един от най-добрите три отбора в този етап на турнира. Мисля, че трябва да подобряваме играта си. Ще говорим за подобряване на играта ни през целия сезона. Равенството вече не е достатъчно за продължаване напред. Не може да направиш 0:0, а след това 2:2 и да продължиш. Сега не е възможно това и трябва да побеждаваме. Няма как да кажем, че ще сме доволни, ако продължим в Лигата на конференциите или Лига Европа. Нашата цел е да работим стъпка по стъпка и да се опитаме да продължаваме напред, нашата цел е груповата фаза на Шампионска лига”, сподели Дамбраускас.

"Ако играеш за шампионски тим, трябва да играеш в такъв цикъл. Много тимове в Европа играят по този начин. Имаме състав, имаме пейка и резерви, които можем да използваме в мачовете у дома. Всеки мач за трофей е важен. Всеки трофей ти дава възможност да запишеш нещо в историята на клуба”, допълни той.

"Този мач с ЦСКА за Суперкупата няма да има нищо общо с онзи за първенство, който загубихме. Тогава бяхме спечелили вече титлата. Играхме мача три дни след празненствата в клуба”, каза специалистът относно предстоящия мач за Суперкупата с ЦСКА в събота.

Припомняме, че разградчани, които се прибраха от Белград след мача с Шахтьир Солигорск (1:0), ще станат на лагер в София преди битката с ЦСКА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДелиОрмана

    0 1 Отговор
    тоя е пътник !