Last news in Fakti

17 Юли, 2021 14:15 2 098 1

Мохамед Салах е цел номер едно пред Реал Мадрид

  • салах-
  • цел-
  • трансфер-
  • реал мадрид-
  • ливърпул

Египтянинът е силно желан от мадридския колос

Мохамед Салах е цел номер едно пред Реал Мадрид - 1
Снимка: БГНЕС

Нападателят на Ливърпул Мохамед Салах е новата голяма трансферна цел на Реал Мадрид. По всичко личи, че “Белия балет” няма да успее да привлече Килиан Мбапе от Пари Сен Жермен и това лято. Затова на “Сантиаго Бернабеу” ще пренасочат усилията си към египтянина, твърди “Fichajes”.

Макар клубът да не е в цветущо финансово състояние, президентът Флорентино Перес е твърдо решен да направи знаков трансфер това лято. Досега се смяташе, че това ще бъде именно Мбапе, но французинът е прекалено скъп, а и от ПСЖ ще направят всичко по силите си да го задържат, като са му предложили бомбастичен нов договор. Така босът вече се оглежда за други потенциални цели и изглежда е спрял поглед именно на Салах.

За привличането на 29-годишния футболист настоява и новият наставник на “Белия балет” Карло Анчелоти. Преди време Салах бе споменал, че има желание един ден да опита късмета си в Испания, което също може да спомогне за по-лесно осъществяване на трансфера. Освен това напоследък се появяват все повече информации за търкания между футболиста и ръководството на Ливърпул, особено след като не получи разрешение да играе на Олимпийските игри в Токио с националния отбор на Египет.

На “Анфийлд” не изключват възможността за продажба на Салах. Дори се твърди, че в клуба вече търсят евентуален негов заместник, като са се насочили към италианския национал Доменико Берарди.

Салах изигра поредния си силен сезон за Ливърпул през миналата кампания, като отбеляза 31 гола и направи 6 асистенции в 51 мача във всички турнири. Той бе привлечен в клуба от Рома през 2017 година за 42 милиона евро. В момента пазарната му цена е от порядъка на 100 милиона евро.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен

    1 2 Отговор
    Испанските клубове в момента нямат финансови възможности. Салах струва поне 150 милиона, а балерините няма откъде да ги извадят.