Last news in Fakti

21 Февруари, 2013 11:22 1 553 2

Българските тимове аут от клубните турнири

  • феърплей-
  • загуба-
  • уефа-
  • турнири
Българските тимове аут от клубните турнири - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

България и Сърбия не покриват критериите за финансов феърплей на УЕФА и може да бъдат извадени от евротурнирите. Данните изнесе президентът на евроцентралата Мишел Платини, предаде Sportal.bg. У нас и в Белград клубовете харчат 120% от приходите си за заплати на играчите. Тежко е положението в Грузия, Черна гора, Гърция, Уелс и Полша, където процентът е между 80 и 99, пише "24 часа". 
 
679-те клуба в Европа са направили рекордна загуба от 1,7 милиарда евро, сочи статистиката на УЕФА. Дълговете вече са достигнали 18,5 милиарда евро. На този фон единствено добре работят в Германия, където приходите са се увеличили с 2,08 милиарда евро, което е довело до печалба от 55 милиона. 
 
По принцип, според Платини, финансовото положение се оправя. Приходите на всички европейски клубове са се увеличили с 13,2 милиарда евро за миналата година, или с 5,6%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неутрален

    0 0 Отговор
    И без това сме слаба ракия..
  • 2 муспи

    0 0 Отговор
    Що се отнася до членския внос в УЕФА, ще продължат да си го плащат, както си плащат и за членуването в ЕС. Ако има хър-мър - американска миротворческа акция. И във всичко това никакво еврейско присъствие? Сами сме се абонирали.