Last news in Fakti

31 Август, 2021 20:55 2 098 30

Баждеков: Левски дължи 800 хиляди лева на футболисти и персонал

  • баждеков-
  • левски-
  • дълг-
  • финанси-
  • криза-
  • задължения-
  • нап-
  • план

"В бъдеще усилията ще бъдат насочени към съставянето на погасителен план, план на паричните потоци", заяви временният изпълнителен директор на Левски

Баждеков: Левски дължи 800 хиляди лева на футболисти и персонал - 1
Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков говори на официалната пресконференция след края на Общото събрание на Левски. Той разкри, че към момента клубът дължи общо 800 000 лева за заплати на футболисти и персонал. Той подчерта, че на месец „сините“ дават около 150 хиляди за заплати, а преди са се давали по 800-900 хиляди. Баждеков допълни, че има забавяне към изплащането на задълженията към НАП.

„Имаме споразумение с НАП, което е подписано и имаме забава в изпълнението му. Погасяваме задълженията и имаме документ за това, който сме представили на лицензионната комисия. Имаше задължения към футболисти, които трябваше да изчистим. Днес ни беше срокът да го представим и го направихме. Не отричам, че имаме забавяне, но всичките ни разходи към държавата се знаят. В бъдеще усилията ще бъдат насочени към съставянето на погасителен план, план на паричните потоци. Ще ги представим в най-скоро време. На всички е ясно имаме забавяне на заплати към футболисти и персонал, които на база на разчетите скоро ще започнат да бъдат обслужвани. Те са в размер на 800 000 лева. Искам да благодаря на всички, които са в Левски за търпението, което проявяват. До края на година ще влезем в ритъм по погасяване на задълженията. Стараем се да подобряваме финансовата ситуация на клуба. Много разчитаме на феновете. Създава се грешна представа, че с подписването с „Palms Bet“, ще се случи голямо финансово изобилие. Разчитаме на една програма, която ще развие маркетинга ни. Много ще разчитаме на помощта на „Palms Be“t. Ние сами трябва да си регулираме приходите и да излезем от трудната ситуация. Пред БФС редовно се отчитаме", заяви Баждеков.

„Голяма част от задълженията са разсрочени през годините. Най-спешните са задълженията към НАП и към господин Петър Хубчев. Трябва да ги решим бързо, за да прекратим напрежението. Другите не притесняват оперативното ръководство. Ние ги обслужваме частично. Надявам се, че от следващия месец ще стартираме кампании и ще разчитаме на приход. Имаме план за решаване на редица въпроси. За съжаление, приходите ни от мачове намаляха драстично заради резултатите на отбора. Разчитаме, че с някои новини, които ще се случат в спортно-техническата част интересът към клуба ще се повиши и ще зарадваме феновете", добави финансистът.

„След днешното Общо събрание се отдалечаваме от молбата за несъстоятелност. Най-много ни притеснява, че всички забавяния носят големи лихви. Нашето задължение към НАП се дължи основно на формирани лихви. Държавата не е ощетена. За всички забавяния ние ще си платим. Те са обезпечени и гарантирани с много инструменти. В момента Левски прави стъпки по подобряване на финансовото си състояние. Не сме натрупали допълнителни задължения. Имаме няколко месеца забавяния. В момента заплатите на първия отбор са около 150 хиляди лева. Миналата година бяха 800-900 хиляди лева на месец. Представете си каква е редукцията и какви мерки сме взели. Не мислете, че не ни вълнуват тези неща. Задълженията към НАП се отразяват върху целия клуб. Правим всичко възможно нещата да се подобрят и разчитаме на нашите партньори. Знаят ни всички задължения и неслучайно приеха, че сме перспективен партньор и в наше лице ще усетят допълните ползата от това партньорство", каза още временният изпълнителен директор на Левски.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гамбузин

    18 2 Отговор
    Паре има- плащайте. Раеви да свият семейния бюджет и аритметиката ще излезне.
  • 2 Митко

    7 1 Отговор
    А на Дубай.
  • 3 ХА ХА ХА

    19 1 Отговор
    ТО ТАМ ВЪВ ЛЕВСКИ НЕ СЕ ЗНАЕ КОЙ КАКЪВ Е ВСЕ ШЕФОВЕ И ВСЕ ГЛАДНИ .....НАСКО НАЙ - МНОГО !!!
  • 4 Бруно Ухапуич

    2 2 Отговор
    Който има достойнство в А РФГ.

    Коментиран от #6

  • 5 АБВ

    10 1 Отговор
    На тоя хрантутник Сираков колко му е заплатата и защо е там
  • 6 Левскар

    4 13 Отговор

    До коментар #4 от "Бруно Ухапуич":

    Като Етрополе ли??? Ааа забравих Боби ви уреди след фалита да играете в А група. Хайде на нас не говори за достойнство. Щото вие с всичките пари на Ганчев и Стойчков фалирахте ЦСКА и препознахте Етрополе за да почнете на чисто. Човека казва имаме задължения, не ги отричаме ще ги платим, ТОЧКА. Това е достойнство, народа няма да ощетим, най малкото недостойните ЦСКАри.

    Коментиран от #9

  • 7 , Пената

    12 1 Отговор
    И 30 000 000 € на НАП 😆
  • 8 Ха ха ха🤣

    8 3 Отговор
    ЗАКРИВАЙ!...
  • 9 ми вие така

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Левскар":

    говорите вече 10 години.Имаме зад.... ще пла.... ама и ние не знаем кога.На сините парцали които носят държавните галеници трябва да има само 1 или прекосили2 спонсора.НАП и МФ.Айде и от мен да мине бокошиши фонд.

    Коментиран от #11

  • 10 и моите

    7 1 Отговор
    Задължения към държавата се знаят ама никой не е.е да ми ги разсрочва или пък дай боже да опрости.

    Коментиран от #12

  • 11 Левскар

    3 12 Отговор

    До коментар #9 от "ми вие така":

    И 20 години да казваме пак ще останем с достоинство. Не ви ли е срам с милионите които имат Ганчев и Стоичков да фалирате ЦСКА заради няколко милиона и така да ощетите цялата държаеа, сраааам. И после да накарате Михайлов да направи нова А група специално за вас. Засрамете се, какъв пример давате на децата си, типични комунисти всичко ви е разрешено.

    Коментиран от #13, #14, #16, #29

  • 12 Фирма

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "и моите":

    Айде бе, аз също имам фирма и знам какво е. Няма проблем да се разсрочат, държавата не и се занимава с глупости да те фалира, щото няма полза от това. Но лихвите си текат там няма спасение!!!
  • 13 Новичок

    15 1 Отговор

    До коментар #11 от "Левскар":

    Левскар и достойнство = Сираков и гол гьз.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Новичок

    10 1 Отговор
    Колко отбора фалираха за по-малко задължения ??? А на Автомагистрали „Черно Море” за сектор А - Кога ще платите. И те заплати не са взимали.
  • 16 Перко

    11 0 Отговор

    До коментар #11 от "Левскар":

    Баждеков каза ,че погасителния план към НАП не е изпълнява коректно,но въпреки това имат документ ,че нямат задължения!!! Навремето съсипахте ЦСКА ,заради 800 000 дълг към НАП.А станахме шампиони със 17 точки пред вас и имахме отбор ,който имаше огромен шанс да пробие в евротурнирите...От там щяха да дойдат приходи и дългът нямаше да е проблем!

    Коментиран от #17, #24

  • 17 Пепи

    3 11 Отговор

    До коментар #16 от "Перко":

    Да питам, на вас защо ви казват ,, Тиретата"?
  • 18 Пепи

    1 12 Отговор

    До коментар #14 от "достойнство а":

    Няма да се сбъдне мечтата ви да пропаднем, като вас. Ние сме Левски и винаги ще сме вашия кошмар.

    Коментиран от #19, #21

  • 19 Славия 1913

    8 1 Отговор

    До коментар #18 от "Пепи":

    Не че нещо, но я се замисли кой е пропадналия!
    В Подуене да не ви облъчват с нещо.
    По пропаднали от сега никога не сте били.
    Фалирали сте два пъти, единия за да ни правите сечено си правите и нова лига.
    Бяхте с тире, когато Спартак София и Спортист Кремиковци дойдоха наведнъж на Герена и се бихте в гърдите каква сила сте!
    Като падна комунизма пак си върнахте името с тирето, не помниш ли?
    После нов клуб припознахте и си оставите оригиналния клуб, пак заради пари, за да не плащате.
    Толкова пък да сте късопаметни ли?!?

    Коментиран от #22, #23

  • 20 Ами той

    3 0 Отговор
    Не се наяде и все реве
  • 21 Перко

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "Пепи":

    Като погледна историята ,статистиката ...класирането...Все ЦСКА пред левски виждам!
    Някак странно ми идва коментара ти.
  • 22 бывшие люди

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Славия 1913":

    Слабия по комунистическо време ставаха всякакви щуротии! Не си ли спомняш че набиха дядя ти на кол по време на народния съд, а ти беше потомец на бивш човек с ограничени граждански права. Така че не гледай у купичката на другите а в своята.
  • 23 Левскар

    0 5 Отговор

    До коментар #19 от "Славия 1913":

    Много ги обичате комунистите, разбираемо когато комунистите изчезнаха и ЦСКА изчезна. Левски никога никога не е фалирал!!! Това че комунистите сменят имена, вземат ни стадиони, присъединяват други клубове към нас няма значение ние сме тук и никога не сме казвали не сме Левски. Вие обаче Стоичков сам подаде молба за фалит и заличаване повтарям вашият идол Стоичков пидаде молба за залипаване от търговският регистър!!! След това купи Етрополе и накрая се присъедини към Литекс!!! Това не е ЦСКА а преименувано Етрополе. И това при милионите които има Ганечв и Стоичков само да не платите на държавата!!! И още по гнусното мафиота Ганчев принуди Михайлов да направи ново първенство за да почне Етрополе от А група!!! Засрамете се какъв пример давате с това на другите, да крадът и мамят. А на децата си, подържате отбора на комунистическата мафия.

    Коментиран от #30

  • 24 Фалит

    1 5 Отговор

    До коментар #16 от "Перко":

    Я си помисли при този дълг ЦСКА фалира ли??? НЕ!!! Сега помисли при този дълг ЦСКА беше ли изхвърлена от А група?? НЕ. Истината е че никой няма полза да фалира някого, защото няма да си вземе парите! При ЦСКА фалита дойде от Стойчков, вашият идол без никой да го кара подаде молба за фалит, и се подписа за заличаване на ЦСКА от търговският регистър само да не плати няколко милиона!!! Разбра ли не Левски не НАП не банките вие сами и по точно Христо Стоичков ви фалира!!!! Нека всички да знаят истината официално Христо Стоичков фслира ЦСКА.
  • 25 адвокат

    3 0 Отговор
    помашката лисица батков и замириса на пари и цъфна на герена след като не се е появявал на събрание на акционерите досега
  • 26 ГЕРЕН

    2 0 Отговор
    Е ЗА ТОВА ПИША ЛЕВСКАР. ДЕ СА
    ПАРИТЕ?!?? ОТ СПОНСОРИ ФЕНОВЕТЕ ПРОДАЖБИ. ПРЕЗ
    ТЕЗИ БЛИЗО ДВЕ ГОД. НЕ Е ДОБРЕ
    ДА РАБОТИШ А ДА НЕ ВЗЕМАШ
    ЗАПЛАТА. А ТИ ЗАЩИТАВАШ
    ТАНАС.

    Коментиран от #27

  • 27 Левскар

    0 2 Отговор

    До коментар #26 от "ГЕРЕН":

    Първо не са 2 години а година и малко. Второ явно не следиш какво ти казват хората. Баждеков каза на месец забележи на МЕСЕЦ само за заплати само за заплати се давали 850 000 лева!!!! Ами данъци ами лихви ами подръжка на стадиона ами администрация. И аз съм давал пари да, ама 1 милион на месец как се събират? Не става ей така хоп и готово. Отделно Сираков има своите проблеми не комуникира с нас, изгуби 6 месеца с ония смешник Джо. Обаче виж какво направи Стойчков в тази ситуация фалира ЦСКА и осребри после позитивите на ЦСКА. Сираков никога няма да направи това трудно е, но ето че тръгнаха нещата. Който може повече да заповяда, аме не като Благо и Джо а реално да направи нещо, що всички се крият???
  • 28 ГЕРЕН

    0 0 Отговор
    НЕ МОИМ СЕ РАЗБЕРЕМ С ТЕБ....
    ЧОВЕКА КАЗВА В МОМЕНТА ДЪЛЖИ НАСКО ЗА ЗАПЛАТИ НА ФУТБОЛИСТИ И ПЕРСОНАЛ
    800 000 ЛЕВА. А ТОВА, ЧЕ ПРЕДИ СА
    ДАВА ЛИ ПО 800-900 000 Е БИЛО ПРЕДИ. СЕГА СЕ ДАВАТ НА МЕСЕЦ
    ПО 150 000 И ПАК НЕ СМОГВА.
    СТИГА.
  • 29 чорбар

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Левскар":

    Пр0(то г0вед0 си,ей!ЦСКА го оставиха съвсем умишлено,държава,БФС,"спонсори" не се намериха,защото не трябваше да се намират.Вашите дългове са много по-големи.2г не сте внасяли вноси към НАП,как съществувахте,как взехте лиценз?М?Много си отворен бе,мамy/\.Сега държавата си затваря очите,БФС също и видиш ли,драги ми смехурко,феновете спасили Лефскиту:)))))))))СМЯХ,СРАМ и ПОЗОР!Но Господ гледа,забавя и не забравя!Всеки му според заслугите.
  • 30 чорбар

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Левскар":

    Я пак си прочети историята :)))))Никога ли означава фалита през 1944 и 1949 официалното закриване с решение на Съда и...се ражда Динамо.А сегашния клуб е създаден 1998г на П,Петров-Кучето и няма никаква юридическа приемнственост към предишния,потвърдено и със съдебно решение.Та и този клуб скоро ше бъде закрит,защото няма как вечно да съществува с десетки милиони задължения.Айде лягайте си.