7 Септември, 2021 17:35 1 447 2

Мерцедес оповестиха заместника на Ботас

  • мерцедес-
  • джордж ръсел-
  • валтери ботас

23-годишният Джордж Ръсел, идващ от Уилямс, ще има тежка задача да замени опитния финландец

Джордж Ръсел ще наследи Валтери Ботас във втория болид на Мерцедес за сезон 2022 във Формула 1, съобщават от отбора. 23-годишният британец ще си партнира със сънародника си и световен шампион Люис Хамилтън. Ръсел кара две години за Уилямс.

"Този ден е специален за мен и в личен, и в професионален план. Изпитвам обаче смесени емоции. Мерцедес е голяма крачка напред в кариерата ми, но в същото време ще се наложи да се разделя с приятелите ми в Уилямс, които всъщност чувствам като семейство", каза той.

"Признавам обаче, че вече чакам с нетърпение следващия сезон, защото това е възможност, която смятам да сграбча с две ръце. Разбира се, знам и какво голямо предизвикателство ще бъде това. Имам много да уча, защото Валтери е вдигнал сериозно летвата с постоянството си и победите, които записа в последните години. Той има сериозен принос за множество световни титли на Мерцедес".

Ръсел е пилот от програмата на Мерцедес от 2017 насам, когато спечели GP3 сериите, а година по-късно и Формула 2. Той бе втори в Гран при на Белгия преди две седмици и го направи най-вече заради сензационна квалификационна обиколка, а освен това има и един старт за Мерцедес от миналата година. Тогава британецът замени диагностицирания с Ковид-19 Хамилтън.

"Доволни сме, че Джордж ще направи следващата крачка в кариерата си с болид на Мерцедес. Той е спечелил всяка важна категория под Формула 1 и в последните три години демонстрира, че е способен на много", каза директорът на отбора Тото Волф.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    7 3 Отговор
    Тежка задача ? Че тоя ще напердаши примадоната по такъв начин, че Розберг ще му се стори писано яйце
  • 2 6545

    5 2 Отговор
    жоржи или ше изкара дълги години у бенцо или ше бъде релегиран до статус "патерица" на "продупчения нос"