8 Септември, 2021 13:44 2 332 7

Макс Верстапен е притеснен от скоростта на Mercedes

  • люис хамилтън-
  • mercedes-
  • макс верстапен-
  • red bull-
  • формула 1-
  • гран при на италия

Тя може да даде предимство на неговия основен съперник Люис Хамилтън в предстоящата тази седмица Гран При на Италия

Макс Верстапен е притеснен от скоростта на Mercedes - 1
Снимка: БГНЕС

Лидерът в генералното класиране във Формула 1 Макс Верстапен изрази своето притеснение за топ скоростта на Mercedes, която може да даде предимство на неговия основен съперник Люис Хамилтън в предстоящата тази седмица Гран При на Италия.

Пиер Гасли с AlphaTauri, който завърши пред Карлос Сайнц с Макларън и Ланс Строл с Рейсинг Пойнт.„Монца“ е пистата, на която пилотите прекарват най-голям процент от обиколката на пълна газ и скоростта на правите е от изключително голямо значение. През последните години именно Mercedes доминират в „Храма на скоростта“, като те спечелиха първите пет старта на трасето в турбо-хибридната ера, която започна през 2014. Шарл Леклер с Ferrari им нанесе първо поражение през 2019, когато агрегатът на „Черните кончета“ бе най-мощен, но в последствие се оказа и нелегален, а преди 12 месеца множество инциденти и наказания лишиха Хамилтън от нов триумф на „Монца“.

В същото време Верстапен никога не е завършвал по-напред от петото място в Гран При на Италия, като той направи това само веднъж през 2018. В останалите си участие на „Монца“, той има едно 12-о, едно осмо, едно седмо и едно шесто място, както и едно отпадане през 2020. В по-голяма част от тези случаи обаче той стартира от дъното на колоната заради наказания за използване на допълнителни компоненти в неговия двигател.

„Очаквам „Монца“ да подхожда на Mercedes, защото това не е най-добрата ни писта през последните години, но тази година сме по-конкурентоспособни и нищо не се знае. Ако продължим да си вършим работата добре като отбор и максимизираме всичко можем да се борим, но очаквам Mercedes да имат предимство срещу нас в топ скоростта“, каза Верстапен преди старта на втория състезателен уикенд за годината в Италия.

В първият победата грабна именно пилотът на Red Bull, който триумфира в мократа Гран При на Емилия-Романя на „Имола“ в средата на април. Тогава Хамилтън завърши втори, въпреки че се удари в стената и загуби повече от обиколка. Той обаче бе спасен от червените флагове, които бяха показани в средата на дистанцията след зловещия инцидент между настоящия съотборник на британеца Валтери Ботас и неговия бъдещ такъв Джордж Ръсел.

Уикендът за Гран При на Италия започва в петък с първата свободна тренировка и традиционната квалификация, преди в събота следобед да се проведат втората тренировка и втората спринтова квалификация за сезона. Тя ще е с дължина от 18 обиколки и ще определи реда на стартиране за неделната надпреварата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 СУПЕРМАКС

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "рено ентусиаст🇫🇷":

    Ще си мечтаеш за техният стандарт за живот
  • 5 Митко

    2 3 Отговор
    А ти сигурно си Сливенски от същото...
  • 6 Жоро

    1 6 Отговор

    До коментар #2 от "рено ентусиаст🇫🇷":

    Педеларството произлиза от Франция както и всички автомобилни боклуци
  • 7 Sieg

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "рено ентусиаст🇫🇷":

    Скрит фен на Хамилтън джендъра!