Last news in Fakti

11 Септември, 2021 21:41 2 115 1

Байерн Мюнхен разпарчетоса РБ Лайпциг за пореден път

  • байерн мюнхен-
  • рб лайпциг-
  • 4:1-
  • бундеслига

Баварците отново показа кой командва парада в немската Бундеслига

Байерн Мюнхен разпарчетоса РБ Лайпциг за пореден път - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Байерн (Мюнхен) изигра отличен мач и срази РБ (Лайпциг) с 4:1 като гост в сблъсък между двата най-силни тима в Бундеслигата през миналия сезон. Това е трета поредна победа за шампионите, докато за съперника поражението е трето в тези четири кръга досега. Младият германски национал Джамал Мусиала се появи като смяна и впечатли с гол за 2:0 в 47-ата минута и асистенция към Льорой Сане за 3:0 в 54-ата минута. Роберт Левандовски беше открил резултата от дузпа в 12-ата минута. Хубаво попадение на Конрад Лаймер в 57-ата като че ли върна шансовете на “червените бикове”, но те не успяха да сторят нищо повече. В добавеното време Ерик Максим Чупо-Мотинг оформи крайното 4:1.

Мачът беше специален за новия треньор на баварците Юлиан Нагелсман, който до миналата кампания водеше Лайпциг. В състава му бяха и двамата футболисти, дошли с него от там - Дайо Упамекано и Марсел Забитцер. За втория това беше дебют, като той даже имаше две възможности за гол в края.

Лайпциг стартира с Андре Силва в предни позици, подпомаган от Доминик Собослай, Дани Олмо и Кристофът Нкунку.

Мачът започна с отворена игра и от двата тима, но гостите бързо стигнаха до аванс. В 12-ата минута Левандовски реализира наказателен удар за игра с ръка на Кевин Кампъл, като ключова тук беше намесата на ВАР, откъдето подсказаха на главния рефер.

Лайпциг не се смути от гола и се стараеше да притиска съперника. Грешникът при дузпата Кампъл отправи първия опасен шут към Мануел Нойер в 21-вата минута, но капитанът на баварците отрази. Байерн не играеше в познатия стил с огромен процент на владение на топката, а по-скоро дебнеше за шанс да удвои аванса си. Това беше на крачка да се случи в 32-вата, когато Лева се измъкна от засада и пусна към Гнабри, който в последния момент беше изпреварен от Симакан.

РБ организира още две опасности, завършени от удари на Анхелиньо и Конрад Лаймер. В 45-ата пък Нойер едва "извади" коварен шут на Олмо. За няколко минути в края на полувремето Байерн играеше с човек по-малко заради травма на Гнабри. Все пак Джамал Мусиала влезе на негово място.

Точно Мусиала нанесе втория удар по домакините. Младият национал на Германия вкара за 2:0 само две минути след паузата.

Трети гол за Байерн почти падна веднага след това - в 49-ата, но Левандовски шутира над гредата. След още две минути пък "червените бикове" помислиха, че са върнали едното попадение, след като Андре Силва беше изведен сам срещу Нойер и изпрати топката в мрежата. Имаше обаче вдигнат флаг на страничния арбитър, а и ВАР изчисли, че засада наистина е имало, макар и минимална.

Последваха няколко секунди, в които имаше три важни момента. Първо съдиите не видяха основания за дузпа в полза на Лайпциг за игра с ръка на Люка Ернандес, а веднага след това пак Левандовски изпусна от добра ситуация. В 54-ата пък дойде отлична контраатака на шампионите, при която Мусиала асистира на празна врата на Сане за 3:0.

Скоро обаче Лайпциг отговори с гол, дело на Лаймер след далечен удар и неубедителна намеса на Нойер.

В последните секунди Чупо-Мотинг направи 4:1 за Байерн.

Във вторник мюнхенци посрещат Барселона в Шампионската лига, а в сряда Лайпциг гостува на Манчестър Сити.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    0 0 Отговор
    "разпарчетоса"....ама ако аз напиша "изчиластри":,ще ме изтриеш,нали..