Last news in Fakti

12 Септември, 2021 12:29 1 085 1

Жалко. Нестеров и партньорът му се разминаха с титла на двойки на US Open

  • пьотр нестеров-
  • двойки-
  • us open

Припомняме, чe българският тенисист стигна до четвъртфиналите в турнира на сингъл

Жалко. Нестеров и партньорът му се разминаха с титла на двойки на US Open - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Българинът Пьотр Нестеров загуби на финала на двойки в юношеския турнир на Откритото първенство на САЩ по тенис. Нестеров и партньорът му Вячеслав Белински (Украйна), поставени под номер 8, претърпяха поражение в мача за трофея от Макс Вестфал (Франция) и Колман Вон (Хонконг) с 3:6, 7:5, 1-10 точки в шампионския тайбрек за 68 минути.

Българинът и украинецът изостанаха с 2:5 в първия сет и го загубиха с 3:6. Драмата във втората част започна след 4:4. Нестеров и Биелински стигнаха първи до пробив за 5:4, но веднага допуснаха ребрейк за 5:5. Нестеров и Биелински отново пробиха и поведоха с 6:5. Този път те успяха да затворят сета в своя полза и така се стигна до шампионски тайбрек. В него Вестфал и Вонг победиха с 10:1 точки.

Припомняме, че Нестеров стигна до четвъртфиналите в турнира на сингъл. Това е пореден страхотен успех за 18-годишната ни тенис надежда. Преди два месеца Нестеров стана вицешампион при юношите на Европейското лично първенство до 18 г. в Клостерс (Швейцария).

През 2018 г. Пьотр пък беше избран за тенисист номер едно на Европа до 16 г. Нестеров е състезател на „ТК Черно море Елит" гр. Варна с личен треньор Кристиян Илиев.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    какво Жалко???това е супер Успех!