Last news in Fakti

12 Март, 2013 23:53 2 188 4

Барселона възкръсна с 4:0 срещу Милан

  • барселона-
  • милан-
  • шампионската лига-
  • меси-
  • "камп ноу"
Барселона възкръсна с 4:0 срещу Милан - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Барселона записа серия от обезкуражаващи резултати. Тя започна със загубата на "Сан Сиро" с 0:2 от Милан в първата среща от 1/8-финалната фаза на Шампионската лига. Последваха двете болезнени поражения от вечния враг Реал (Мадрид) - едно в Примера (1:2) и едно за Купата на Краля (1:3), което елиминира каталунците от надпреварата.

Днес обаче каталунският гранд се завърна ударно, демонстрирайки класа и ефективност и смазвайки Милан с 4:0 на своя "Камп Ноу" в мача-реванш за ШЛ.

И ако в миналия двубой звездата на Меси бе помрачена, то днес аржентинският супернападател бе във върховата си форма и наказа "росонерите" на два пъти още през първата част на срещата.

Двубоят логично започна с домакински натиск на каталунците, които се хвърлиха в атака веднага щом чуха първия съдийски сигнал.

Още в 5-ата минута Меси направи двойно подаване с Чави пред наказателното поле и след това без забавяне отправи страхотен изстрел под напречната греда, като не остави никакви шансове за реакция на Кристиан Абиати - 1:0.

Натискът на домакините продължи в търсене на второ попадение и множество положения бяха пропиляни от Вия и Меси. В 38-ата минута обаче "росонерите" изригнаха и изтърваха най-чистата си възможност в мача като при една контра Мбайе Нианг изскочи зад защитата, но останал сам срещу Валдес стреля в гредата.

И така вместо резултатът да бъде изравнен, в ответната атака каталунците забиха втори гол. Андрес Иниеста намери Меси на границата на пеналта и аржентинецът по подобие на първия гол стреля незабавно между двама защитници, като този път по земя прати кълбото в мрежата за 2:0, изравнявайки резултата от двата мача.

През второто полувреме нещата на терена изглеждаха същите- Барса атакуваше, а Милан агонизираше под натиска на съперника. Така се стигна и до 55-ата минура, когато Чави с прекрасен пас намери Давид Вийя в наказателното поле, където той овладя чудесно и с удар в далечния ъгъл изкорени всяка надежда на италианците, правейки резултата класически - 3:0

Милан вече нямаше какво да губи и селекционерът Масимилиано Алегри пусна свежи сили в нападение. Той замени неубедителния Амброзини със Съли Мунтари, а Робиньо зае мястото на Нианг.

„Росонерите" опитаха да наложат преса и на няколко пъти се приближиха в опасна близост до Валдес, но защитата на Барса пресече всички опити за стрелба във вратата.

Краткия бунт на "червено-черните" обаче бе досмазан, когато в продължението на срещата защитникът на каталунците Жорди Алба наказа съперника на контраатака, отбелязвайки сам срещу Абиати за разгромното 4:0.

Така отборът на Барселона се съживи и напомни на всички защо е считан за фаворит за спечелването на европейската титла. Още повече, каталунците направиха нещо, което никога не се е случвало в историята на турнира. Те елиминираха опонента си след като в първата среща са загубили с 0:2 и уверено пътуват към 1/4- финалната фаза на надпреварата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 от реал

    1 0 Отговор
    от реал съм но думите в случая са излишни (bow) ...
  • 2 330i

    1 0 Отговор
    при гредата на тъмния, 4-ма барцелоновци са приети в пирогов с масирани инфаркти
  • 3 Сульо

    0 0 Отговор
    Тази година явно УЕФАта са решили на барса да я дадат купата.
  • 4 Bobo

    1 0 Отговор
    Аз съм миланист но не смятам че биха нечестно. Просто Милан излязоха да пазят резултата а срещу Барселона това не става. Алегри сгреши състава...въобще тъжна работа, за съжаление.