Last news in Fakti

2 Октомври, 2021 20:05 1 704 1

Ясен е единият финалист при мъжете на Sofia Open

  • sofia open-
  • софия оупън-
  • гаел монфис-
  • финалист

Монфис може да се изправи на финала в неделя срещу Яник Синер, с когото изиграха зрелищен сблъсък от третия кръг на US Open неотдавна

Ясен е единият финалист при мъжете на Sofia Open - 1
Снимка: БГНЕС/АРХИВ

Вторият поставен Гаел Монфис се класира за финала на Sofia Open и за първи път от февруари 2020-а ще спори за титла, която би била 11-а в кариерата му от турнирите на АТР. Французинът се наложи със 7:5, 6:0 над американеца Маркос Хирон.

Мачът се разви необичайно, след като Монфис изоставаше с 2:4 в първия сет, но след това спечели 11 от следващите 12 разиграни гейма, за да продължи напред след 65 минути игра. Любопитно е да се отбележи и че за 17-и пореден сезон Монфис стига поне до един финал от каквато и да е категория на АТР.

Последната титла на световния номер 20 е от именно февруари 2020-а в Ротердам, когато се наложи над Феликс Оже-Алиасим. 35-годишният французин продължава позитивната си серия в последно време, след като миналата седмица игра полуфинал в Метц.

Хирон все пак също ще запомни с добро представянето си в София, защото за първи път в кариерата си стигна до полуфинал на ниво АТР.

Монфис може да се изправи на финала в неделя срещу Яник Синер, с когото изиграха зрелищен сблъсък от третия кръг на US Open неотдавна. За целта обаче миналогодишният шампион в българската столица трябва да се справи със съпротивата на Филип Краинович.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перо

    1 0 Отговор
    Сано кипи безсмислен труд,мутренските собственици да направят измисления турнир популярен с аутсайдери!