Last news in Fakti

3 Октомври, 2021 18:40 2 196 8

Пълен провал за борците ни на световното първенство в Осло

  • световно първенство по борба-
  • осло-
  • георги вангелов

Утре стартира и последният ни представител свободния стил - Ахмед Батаев (97), като той е и последната надежда за медал

Пълен провал за борците ни на световното първенство в Осло - 1
Снимка: Стартфото/Костадин Андонов

Георги Вангелов загуби инфарктно в репешажите на световното в Осло. Петият от Олимпиадата в Токио преодоля първия кръг от пресявките в категория до 61 кг на свободния стил след успех над състезаващия се за Франция Арман Елоян с 10:0.

Но във втория допусна грешка, с която участието му на на първенството приключи. Още в първите минути българинът бе натрупал аванс от 8:0 срещу индиеца Равадин Равадин, съперникът му успя да намали резултата до 8:2, а в момент на невнимание нашият национал позволи за бъде туширан.

В пресявките отпадна и Али Умарпашаев (74) след 2:5 срещу руснака Тимур Бизхоев.

Днес стартираха други трима наши представители, които също не успяха да стигнат до битки за медалите. Микай Наим, носител на златния пояс "Дан Колов", стартира убедително с технически туш 10:0 над кениеца Симон Вайнайна, но след това загуби в оспорван сблъсък от японеца Тошия Абе - 3:3.

При 79-килограмовите Октай Наим бе спрян от турчина Рамазан Сари с 0:10. А Ахмед Магамаев също бе убедителе на старта в категория до 92 кг - 10:0 срещу Джон Омонди (Кения), след това обаче препъни камъка се окаpа грузинецът Иракли Мцитури - 0:2.

Утре стартира и последният ни представител свободния стил - Ахмед Батаев (97), като той е и последната надежда за медал.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЕАЛИСТ

    17 0 Отговор
    Чета ги и не вярвам. Нито едно българско име. Къде са борците ни? Имахме олимпийски и световни шампиони, а сега разчитаме, на чужденци да ни представят. Добре, че жените ни поне още могат да се борят и ни отсрамват.
  • 2 Факт

    3 2 Отговор
    Не става само с аналсекс! Требва и тренировки!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Петър

    10 1 Отговор
    За представянето на нашите борци най голяма вина носят ръководството на федерацията.Начело с Валентин Йорданов и неговите авери маджовци ,гриши миши,рахмадовци и сие.Те са най големите виновници.Не може националния шампионат да приключи за един ден.Срамота.Няма качество.Натурализират някакви анонимни борци без качества,до кога.Не се работи с деца за бъдещи резултати.Къде са парите от държавата кой ги краде.Боклуци.
  • 5 Каде сте пехливани?

    2 0 Отговор
    Сега се татуират скубат си веждите епилират се и ритат по някакви тапи за пред инстаграм.

    Коментиран от #6

  • 6 Хахаха

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Каде сте пехливани?":

    Тапи или лапи?
  • 7 Споко

    0 1 Отговор
    След неуспеха идва мотивацията а след нея и олимпийската титла
  • 8 Виталия

    0 1 Отговор
    Успех ти желая българино Ахмед Батаев (чеченците са българи)