Last news in Fakti

8 Октомври, 2021 14:30 1 730 0

НВЛ: Разделяме турнира за Купата на две нива

  • живко желев

Елитните и втородивизионните клубове ще се състезават в отделни турнири

НВЛ: Разделяме турнира за Купата на две нива - 1
Снимка: Shutterstock

Ръководството на Националната волейболна лига (НВЛ) официално обяви решението си да раздели турнира за Купата на България на две нива, съобщиха от федерацията.

Промяната ще влезе в сила още от сезон 2021/22, тъй като това е било желанието на самите клубове от efbet Супер Волей и Висшата лига, посочват в аргументацията си от НВЛ.

Идеята бе инициирана от клубове от Висша лига още от миналата година, които искаха да бъдат два турнира. От НВЛ проведохме анкета с клубовете, защото искахме да чуем мнението и на останалите отбори, като срещнахме почти пълно съгласие по идеята. Мотивите за това са, че разликата в класите на този етап между участващите в "efbet Супер Волей" и Висша лига е сериозна и на практика участието им в турнира за Купата е предрешен до максимум 1/4-финал. Във второто ниво силите са изравнени, отборите имат реален шанс да достигнат до трофей, като това бе именно тяхното желание, с което като ръководство на НВЛ се съобразяваме, разбира се", обясни председателят на НВЛ Живко Желев.

Сега целта на организаторите е да намерят генерални спонсори на двете купи, за да определят и размера на наградния фонд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА