24 Март, 2013 13:04 1 327 0

Себастиан Фетел триумфира в Малайзия

  • фетел-
  • формула 1-
  • малайзия
Себастиан Фетел триумфира в Малайзия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Трикратният световен шампион Себастиан Фетел спечели Гран При на Малайзия, с което записа първата си победа за сезон 2013 във Формула 1.

Основен конкурент на пилота на Ред Бул бе съотборника му Марк Уебър, но в крайна сметка германецът успя да се справи и да триумфира в надпреварата.

Трети на пистата "Сепанг" финишира Люис Хамилтън с Мерцедес.

По време на състезанието пък Люис направи и един куриоз. При първите влизания в бокса Хамилтън спря по грешка в бокса на бившия си отбор Макларън, при което механиците го изпратиха да си ходи, а той усети грешката си и мина в бокса на Мерцедес малко по-напред. Приятелката на британеца Никол Шерцингер не можеше да повярва и реагира с думите "Няма начин!"

Драматизмът в състезанието бе подсилен от непредсказуемите метеорологични условия и мократа писта, както и проблемите, съпътсвали преследвачите на първенеца.

Фернандо Алонсо например счупи предното крило на болида си след опасно приближаване до Фетел, но германецът успя да се опази от инциденти и да завърши първи.

След двойната победа на Ред Бул в Малайзия Фетел поведе в класирането при пилотите, а тимът му застана начело при конструкторите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА