Last news in Fakti

25 Октомври, 2021 15:30 1 848 2

Marca: Кристияно Роналдо и Меси вече имат своя наследник за „Класикото“ - Винисиус

  • реал мадрид-
  • ел класико-
  • винисиус жуниор-
  • барселона

През годините често се е преувеличавало с подобни твърдения, но сега испанците не са особено далеч от истината

Marca: Кристияно Роналдо и Меси вече имат своя наследник за „Класикото“ - Винисиус - 1
Снимка: БГНЕС

Барселона и Реал Мадрид изиграха първото си „Ел Класико“ от десетилетия насам, в което нямаше как да вземат участие Кристияно Роналдо и Лионел Меси, тъй като и двамата вече защитават цветовете на други отбори. Несъмнено блясъкът на едно от най-великите футболни съперничества няма да е същия без тях, но в последния сблъсък се видя, че бъдещето не е чак толкова мрачна за неутралните зрители, благодарение на Винисиус Жуниор.

Испанското издание Marca излезе със заглавие, в което определи младия бразилец за наследника на двете суперзвезди, въпреки че не го видяхме сред голмайсторите на „Ноу Камп“.

Статистиците от Opta са засекли, че Винисуис е изравнил рекорда за най-много опити за дрибъл в „Ел Класико“, благодарение на своите 9 индивидуални прояви. Същото преди него сториха Кака през 2009 г., Марсело през 2015 г. и Роналдо през 2016 г.

21-годишното крило определено представляваше най-голямата заплаха за Жорди Алба и Оскар Мингеса в хода на цялата среща с Барса. С Родриго често сменяха позициите си, за да търсят пролука към вратата, но бившият играч на Фламенго привличаше вниманието на поне 2-3 бранители, за да бъде спрян.

Откакто момчето дойде в Мадрид през 2018 г. е обект на постоянна критика за липсата на нюх към гола, но по всичко личи работата му с Карло Анчелоти е напът да реши този проблем окончателно за него. Той вече има 7 гола и 5 асистенции в 12 мача и с това темпо съвсем скоро би могъл да се превърне в един от най-опасните нападатели в света.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Време беше

    1 2 Отговор
    Между хората да се появи и някой от джунглата!
  • 2 BET366

    2 0 Отговор
    Понеже тичах много бързо играех крило в юноши младша възраст в Академик Сф в началото на 90-те и тичах без никаква футболна мисъл с топката и накрая от 10 чисти положения , които създавах едно влизаше. След години осъзнах колко тъпо съм играел, дано тоя осъзнае по-бързо....