Last news in Fakti

1 Ноември, 2021 11:02 16 696 30

Илиана Раева с жесток удар!

  • илиана раева-
  • хдожествена гимнатстика-
  • ирина винер

Ирина Винер започна да се оплаква от арбитрите и да твърди, че "сборная" е жертва, но Раева и доказа, че златните ни момичета просто са били по-добри

Илиана Раева с жесток удар! - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира изминалото Световно първенство по художествена гимнастика в японския град Китакюшу и за пореден път отвърна на удара от Русия след златото за ансамбъла ни на Олимпиадата в Токио.

Тогава колежката ѝ Ирина Винер започна да се оплаква от арбитрите и да твърди, че "сборная" е жертва, но Раева и доказа, че златните ни момичета просто са били по-добри.

Тя разгледа съдийството на Игрите и това на Световното първенство, където рускините станаха номер 1, но с по-ниски оценки от тези на българките на Олимпиадата.

Ето какво е написала Илиана Раева във Фейсбук:

„Завърши световното първенство в Япония с финалите при ансамбловите съчетания. Руският ансамбъл стана световен шампион в многобоя, както и на топки. Италия стана световен шампион на обръчи и бухалки.

При принудителното напускане на българския ансамбъл на световното първенство видях едни по-спокойни момичета на Русия и едни много добре изиграни топки. Независимо от това, че няма как да сравним строгостта на съдиите на Олимпиадата с тази на световно първенство, постигнатата оценка на нашите диаманти на топки в Токио 2020 от 47 и…, тук, на световното първенство не беше достижима за отличното изпълнение на руския отбор. Същото се получи и на обръчи и бухалки, независимо от едното изпускане на Русия и в двата дни. Ако прибавим стойността на допуснатата грешка към оценката се получава оценка далеч под 45 и…., колкото взеха диамантите ни в Токио 2020.

Българският ансамбъл не участва, руският ансамбъл участва и игра значително по-освободено и добре (без грешката в смесеното съчетание и двата дни). Съдиите бяха различни от тези на Олимпиадата. Тук страните участнички си бяха със съдиите. На финалите са различни от многобоя - неутрални са. Е, всичките тези съдии не дадоха на никой оценка на топки 47 и.., както и на смесеното съчетание 45 и…, толкова, колкото взе българският ансамбъл на Олимпиадата.

Простичко казано, световното първенство доказа, че българките са недостижими! Дори на световно първенство, при съдии, за които вече обясних по-горе.

Този български отбор беше обявен от твърде много специалисти и треньори, както и състезатели от целия свят за най-добрия, за недостижим тази година и за абсолютно явление!

Гледах световното като специалист. Без емоции, без страсти и вълнение. Много силни отбори видях на Русия, Италия, Китай и Япония. Харесаха ми. Поздравявам ги за спечелените медали!

Но най-силният отбор в света, със сериозна разлика от изброените го нямаше! Българският! Липсваше твърде много на форума, така, както липсваше преди дни Линой.

Нямам какво повече да напиша.

Оценките на световното при ансамблите казват всичко!

Доказаха правотата на съдиите на Олимпиадата за пореден път. Респект към всички участници и към медалистките и шампионките на световното първенство! Респект към всички съдии, съдийствали на Олимпиадата в Токио още веднъж, както и към всички съдии, съдийствали на световното първенство!“.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 даадаада

    18 35 Отговор
    Нашите златни момичета не само че са най-добри но и най хубави, русначетата не че са лоши но са след нашите във всяко отношение !!! Браво Илиянче, дръж се че не само цяла България но и цял свят те гледа теб и твоите мамичета , догодина ще се докажат пак, успехи здраве и късмет на всички ви слънца Български.!!!

    Коментиран от #5, #7, #25, #29

  • 2 Перо

    52 13 Отговор
    Страхът е голямо шубе! Раева се уплаши и направи смешна уйдурма! По правилник,винаги трябва да има резервен играч! Останахме без медал,за да не се накърни честта и кариерата на Раева! Ако е толкова сигурна в победата,защо не се доказа,а дава сигнал на рускинята,че е права!
  • 3 Мендоса

    9 3 Отговор
    СЕРЖ Йофу, черната мамба е в очакване!

    Коментиран от #11

  • 4 Еееее

    31 3 Отговор
    Е, няма спиране тая КОБРА отровна !!!
    Пфууууууууу.....
  • 5 РЕАЛИСТ

    34 7 Отговор

    До коментар #1 от "даадаада":

    Това български момичета ли са: Лаура Траатс, Татяна Воложанина и Боряна Калейн? Други имена имаха преди.

    Коментиран от #15, #26

  • 6 Мимчят

    42 2 Отговор
    Абе Раева,цяла България разбра,че не участвахме,заради твоите игри и номера и още заблуждаваш народа,но никой вече не ти вярва.Единствения виновен си ти и само ти.Заплати и разходите,а не се прави на ударена.
  • 7 Мимчят

    30 5 Отговор

    До коментар #1 от "даадаада":

    Абе човдк,тук не говорим за красот,кой колко е хубав или грозен,а за изцепката на Раева,която се прави на света вода ненапита.Да поеме масрафа и разходите и да си заплати за гяолъка.. Цяла Българиа изложи..
  • 8 Раева

    27 2 Отговор
    Мумиьооо лъжлива, и Насо го научи на долни номера..
  • 9 Сандо

    30 4 Отговор
    Раева вече се излага.Вместо да си проявява комплексите,по-добре да поеме отговорност за представянета ни на световното.Вместо да плюе по рускините,да ни покаже спечелените медали.Да,ама няма такива!Тогава или да подава оставка,или да спре да пише глупости и да ни ядосва.Явно още не се е научила да губи досойно.Интересно е и защо оная израелка,настанена на мястото на олимпийска шампионка,също така не се появи да ни убеди,че заслужава олимпийската титла - или и нея я хвапа пякаква контузия?

    Коментиран от #10

  • 10 Тази амбициозна

    34 5 Отговор

    До коментар #9 от "Сандо":

    никаквица пак е търсила под вола теле - и е намерила близнаци... Ами точно нейните сметки доказват, че на Олимпиадата българките бяха префаворизирани с изкуствено надути оценки /там линията беше "да не са рускините! - и в инидвидуалното, и в ансамбъла/- а когато стане дума за обективност, току-виж някой се "контузил" /ама контузията била отпреди две години.../ И е време да се спре с тази изтъркана фраза "златни момичета" - интересно - връщат се без НИТО ЕДИН медал от световно първенство и-златни, та златни. Златните бяха възпитаничките на Нешка Робева, сред които и самата Илияна Раева - но невинаги учениците надминават учителя си, понякога само му завиждат...

    Коментиран от #16

  • 11 Подуямие

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Мендоса":

    Аха ,рендоса я тоя !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Как е

    25 2 Отговор
    Възможно отбор без резерви.Каквато "държавата" такъв е и спорта.
  • 14 9689

    21 0 Отговор
    Тази е вече невъзможна....
  • 15 Хана

    2 8 Отговор

    До коментар #5 от "РЕАЛИСТ":

    Лаура е наполовина холандка, но е родена и израснала в България. Боряна си е 100% българка. В интервю беше казала, че просто от Калцунови са си променили фамилията на Калейн. ;-) А Татяна наистина не е българка, но какво от това? Състезава се за България. А иначе и моята фамилия завършва на -ина и често ме питат дали нямам руски/украински корени. Но, уви, нямам. Не всички българи сме с обикновени фамилии като Иванов(а), Петров(а) и т.н. ;-)

    Коментиран от #27

  • 16 Хана

    3 9 Отговор

    До коментар #10 от "Тази амбициозна":

    Изобщо не сте гледали Олимпиадата явно!! Никой не е завишавал оценките. Рускините бяха много по-слаби от българките. Тромави, никаква балетна техника, никакъв синхрон... Изпълненията им бяха тотален хаос. В едно от съчетанията дори една от гимнастичките си завърши пируета много по-рано от останалите, което е нелепа грешка. И един куп други неща...

    Коментиран от #19

  • 17 mpo

    4 3 Отговор
    Тази жена ако поеме Левски до 2 години ще са шампиони. Жена ѝ, Наско, е там за краде, не да помага.
  • 18 жоро уудстока

    17 1 Отговор
    Наглостта и е безкрайна!Другите отбори имат поне една резерва,а някои/Италия/цял отбор ,а заради тази устакярка другите момичета останаха излъгани.Стотици хиляди са"усвоени" от федерацията нахалост и тази нахалница трябва да си подаде оставката,а трябва да и бъде потърсена и отговорност!
  • 19 Хахаха

    9 4 Отговор

    До коментар #16 от "Хана":

    Скрий се. Ако рускините нямат никаква балетна техника, тогава балетната техника въобще не съществува. Рускините се доказаха не веднъж, че са номер 1. И многократно са го подтвърждавали. Затова в худ.гимнастика , в съдийството по точно, от известно време се заговори за това, че не може само една страна да побеждава. Другите са се обескуружавали. Лицемери.

    Коментиран от #20, #21

  • 20 Хана

    2 6 Отговор

    До коментар #19 от "Хахаха":

    Вместо да ми казваш да се скрия, си купи очила и прогледни. Настите бяха тотален провал на Олимпиадата. Не само, че не заслужаваха златото, ами откраднаха и среброто на италианките. Имахa една добра гимнастичка в ансамбъла и тя беше татарката. Цял свят го видя. ха-ха-ха И ако преди винаги печелеха, то е заради купените им съдии. Продължавай да си въобразяваш, че рашките сте номер едно. ;-)
  • 21 Хана

    1 4 Отговор

    До коментар #19 от "Хахаха":

    Поне на визия да го докарвахте, а то, горките, всички изглеждат в лицето като блъснати от влак.
  • 22 истинко

    8 1 Отговор
    Ужас! Тази съвсем се е сбабишкерила - скулите й са изхвръкнали навън, очите й са потънали в орбитет си, носът й е станал огромен, а около врата, очите и устата са видими яки бръчки..... Ха ха ха! Сираков как ли го перка този бабишкер?!

    Коментиран от #30

  • 23 Уеф

    7 0 Отговор
    Раевица е сутеньорка.отделно полит подарък на олимпиадата бе незаслужен страха че няма да са в петицата бе голям и затова тарикатката измисли контузия и 3дена мълчаха що нямало резерва. Отделно всички подработват в дубай. И имало и р.ден дето няква била подарака
  • 24 Мария

    7 1 Отговор
    Наистина голям провал, поднесен на публиката в захаросан вид. Не се доказва по този симулантски начин олимпийска титла...Даже и да бяха останали след рускините, щеше да е по достойно, щяхме да им простим, а сега - не!
    Раева да не се оправдава, а да дава оставка.
  • 25 Сникерс

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "даадаада":

    Бе най добри, ама ги няма, иначе мис Дънди Прешъс "големи" удари нанася...
  • 26 Жгмъц

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "РЕАЛИСТ":

    Ми всички идват от бившата съветска/ руска школа...и те така Илианчето
  • 27 Хих

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Хана":

    Те тия дет завършват на -ИН по цял сват са еднакви и не са само в Рисия и Украйна, и да нашта фльорца сбърка със заяждане то с Винер щот и тя е от ИНовете а там празни няма, ама тя толкоз и е пипети на ната
  • 28 Стига ва

    4 2 Отговор
    То туй име Хана намквасиИн е най-българското, малко ми докарва да минава зад Халите преди да иде към Лозенец подгъзуващо, ама знам ли )))))
  • 29 Мими

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "даадаада":

    Към всички ,поставили минусите: Ако сте българи по рождение,значи сте пълен боклук и мястото ви не е сред нас! Заедно с ,,Възраждане,, отивайте да целувате ръка на Путин и дано успеете да утешите милиардерката.Ето едно доказателство,че когато си сбъркан по рождение,никакви пари не могат да помогнат.Sorry.
  • 30 Телезрител

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "истинко":

    А тебе как чи те,,перка,,Азис?