Last news in Fakti

2 Ноември, 2021 11:37 1 813 6

Огромно признание за Златните момичета

  • художествена гимнастика-
  • почетни граждани-
  • илиана раева-
  • златните момичета

В Деня на народните будители те получиха званието „Почетен гражданин на София“

Огромно признание за Златните момичета - 1
Снимка: БГНЕС

Шест от златните ни олимпийски медалистки от Токио с част от техните треньори и ръководители получиха в Деня на народните будители званието „Почетен гражданин на София“. Сред удостоените с престижното отличие бяха момичетата от ансамбълa по художествена гимнастика Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова и Мадлен Радуканова, техните треньорки Весела Димитрова и Михаела Маевска, президентът на БФХГ Илиана Раева, боксьорката Стойка Кръстева и личният ѝ треньор Борислав Георгиев.

"София - любимият ми град! Благодаря!", написа щастливата Илиана Раева. Тя и гимнастичките изпаднаха в екстаз и благодариха за оказаната голяма чест.

Заедно с тях за почетни граждани на София бяха обявени редица други заслужили деятели в различни области сред които певицата Камелия Тодорова, актьорите Мариус Донкин, Димитър Маринов и Васил Банов, проф. Милена Моллова, д-р Ваня Кастрева, началник на Регионално управление на образованието София-град, композиторът Хайгашод Агасян, проф. Анри Кулев – режисьор, художник, сценарист, преподавател, проф. д-р Никола Владов, музикантът Максим Ешкенази, проф. Борис Чендов и др.

Отличията бяха връчени лично от кмета на града Йорданка Фандъкова и от председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев. Семплата церемония се състоя в Градската художествена галерия при стриктно спазване на здравните мерки.

Същевременно Анатоли Илиев - един от основните двигатели в инициатива „София – европейска столица на спорта“ и председател на Българската спортна асоциация за деца и младежи в риск, бе удостоен с „Почетна значка на София“. Званията се връчват на български и чуждестранни граждани с особени заслуги при изпълнението на своя граждански или служебен дълг; на дейци на науката, културата, образованието, здравеопазването и спорта с принос в развитието на града и съхраняването на историческата му памет; на граждани, проявили висока гражданска доблест и отстояващи обществено значими интереси и др.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    6 2 Отговор
    Не че съм дребнав и не, че половината в изрелския национален отбор не са от Полша, Украйна и Русия, ама в българският има една полухоландка, рускиня и една май от наще.
  • 2 Мимчят

    6 4 Отговор
    Раева специално трябва да я глобят, а не да я награждават ,заради огромния провал в Япония и направените разходи да са за нейна сметка...
  • 3 Аламинут

    7 1 Отговор
    Като ги броя,виждам резервите.Е,защо не кажете,че сте послушали задкулисието.Та макар да изпуснаха всичко,което може да се изпусне,рускините взеха златото.Ако е
    с подкуп???Не вярвам на Раева.
  • 4 Наблюдател

    5 2 Отговор
    Измислен спорт, измислени герои, треньори и постижения. "София любим град". Боже, слез и си прибери версиите.
  • 5 Да се върнеш

    3 0 Отговор
    от световно първенство, след като си дезертирал от него, без нито един медал - и то в спорт, в който България е била всепризната първа сила в света - и да те награждават, че и да те титуловат "златен" - това си е чист цинизъм... Ами те са златни точно толкова, колкото Фъндъкова е честно спечелила изборите за кмет в София. Герберастия...
  • 6 Да се върнеш

    2 0 Отговор
    от световно първенство, след като си дезертирал от него, без нито един медал - и то в спорт, в който България е била всепризната първа сила в света - и да те награждават, че и да те титуловат "златен" - това си е чист цинизъм... Ами те са златни точно толкова, колкото Фъндъкова е честно спечелила изборите за кмет в София. Герберастия...