Last news in Fakti

7 Ноември, 2021 12:55 4 418 10

България получи важен международен пост в художествената гимнастика

  • мария петрова-
  • художествена гимнастика-
  • втори вицепрезидент-
  • фиг-
  • международна федерация по гимнастика

Мария Петрова победи в гласуването Наталия Буланова от Азербайджан със 70 на 46 гласа за поста

България получи важен международен пост в художествената гимнастика - 1
Снимка: БГНЕС

Мария Петрова, която вчера беше избрана за член на Техническия комитет по художествена гимнастика към Международната федерация по гимнастика (ФИГ), днес спечели и изборите за втори вицепрезидент.

Трикратната световна шампионка победи в гласуването Наталия Буланова от Азербайджан със 70 на 46 гласа. Двете вчера имаха еднакъв брой гласове при избора на членове на ТК - по 49, но днес на балотажа Мария Петрова победи категорично и стана втори вицепрезидент на Техническия комитет по художествена гимнастика при ФИГ.

Президент на комитета е Ноха Абу Шабана от Египет, а първи вицепрезидент Изабел Саваде от Германия, която имаше най-голям сбор гласове при избора на членове - 52.

Общо петима българи влязоха в ръководните структури на ФИГ. Конгресът на централата завършва днес в турския курорт Анталия.

Председателят на Българската федерация по скокове на батут Стоян Димитров беше избран за трети пореден мандат за член на Съвета на ФИГ.

Генералният секретар на БФ Скокове на батут Мариела Стойчева влезе в ТК в този спорт. Николина Христова стана член на ТК по акробатика, а Десислава Богушева беше избрана за член на ТК по аеробика.

Христова беше избрана и за първи вицепрезидент на комитета.

Част от българската делегация в Анталия са и президентите на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев и на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, Мария Гигова - почетен член на ФИГ, досегашен член на ТК по художествена гимнастика при ФИГ, както и легендата на българската спортна гимнастика Йордан Йовчев - единственият гимнастик, участник на шест олимпиади, олимпийски вицешампион на халки и бронзов медалист от Атина 2004, носител на два бронзови медала на земя и халки от Олимпиадата в Сидни 2000.

Вчера японецът Моринари Ватанабе беше преизбран за втори път за президент на Международната федерация по гимнастика.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голяма

    8 5 Отговор
    конкуренция , няма що !
  • 2 Боби Михайлов

    4 16 Отговор
    Цялото ни семейство е победители! А Бербатов е мъж на жена си, живее под чехъл… Факт!
  • 3 Бриго Бичкията

    8 2 Отговор
    Честито
  • 4 Браво

    8 6 Отговор
    То с мъж алкохолик, все трябва да си намери някой, да и чеше джапанката.
  • 5 Ето това е жена която си заслужава

    5 4 Отговор
    И винаги съм завиждал на Михайлов
  • 6 ПЕНКО

    10 0 Отговор
    ТЯ Е ТОЛКОВА ВЕЛИКА /КАТО ЧАВЕК / , ЧЕ ТОВА ДА СЪМ И СЪНАРОДНИК МЕ КАЧВА В КОСМОСА !!!!!!!!!!!!!!
  • 7 Maria

    13 1 Отговор
    Браво на Мария! Красива, успяла, борец. Само едно не разбирам, толкова ли няма мъже, защо тоз простак и пияница избра. Хич не й отива. Тя заслужава много.
  • 8 цербер

    9 1 Отговор
    Честито да й е на Мария Петрова,много се радвам за нея!
  • 9 фен

    1 0 Отговор
    ХУБАВИЦА ама не случила на мъж.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.