Last news in Fakti

29 Март, 2013 15:54 889 1

Хорнер: Фетел е състезател по природа

  • уебър-
  • фетел-
  • red bull-
  • пилоти
Хорнер: Фетел е състезател по природа - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

След като игнорира отборните заповеди в името на победата на "Сепанг", Фетел стана един от критикуваните пилоти във Ф1. Някои, като бившия Ф1 пилот Джон Уотсън, дори призоваха 25-годишният пилот на Red Bull да бъде отстранен за едно състезание. Според шефа на отбора Кристиан Хорнер, това няма как да се случи и дори е сигурен, че ако друг беше на мястото на Себастиан, щеше да постъпи по същия начин.

"Фетел е състезателен пилот, ужасно конкурентна личност. Не печелиш 27 Гран при-та и три световни титли без да си решителен човек. Ако Фернандо Алонсо или Люис бяха в неговата позиция, щяха да направят същото. Ако Марк Уебър беше в такова положение...виждали сме го да прави същото. Да не се занасяме, това не е нещо уникално за Себастиан", обяснява Хорнер.

"Понякога не трябва да ги контролираш толкова, колкото би ти се искало. Всичко, на което можеш да разчиташ, е да се уважават един друг, да уважават отбора и оборудването. В края на краищата зад кулисите има 500-600 човека, които работят, за им осигурят коли, с които да се състезават. Те са само един елемент от веригата, и за да може веригата да работи ефикасно, трябва усилията да са колективни".
 
Според Хорнер, Фетел и Уебър могат да си оправят отношенията, ако положат усилие, защото и преди са доказвали, че партньорството им е успешно. "Те спечелиха три световни титли при конструкторите за отбора. Като двойка, те са една от най-успешните в историята на Формула 1. Само за три месеца обаче, от печелене на двойна световна титла в Остин и Бразилия изведнъж стигат до драма и криза при финиш на първа и втора позиция".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 valentin

    0 0 Отговор
    ne moje da gubi.