Last news in Fakti

7 Ноември, 2021 21:22 822 0

Лацио с класика над Салернитана

  • лацио-
  • салернитана-
  • 3:0-
  • серия а

Успехът дойде сравнително лесно за “орлите”, но при 2:0 гостите удариха две греди

Лацио с класика над Салернитана - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Лацио не допусна изненада при домакинството си на Салернитана и се наложи с убедителното 3:0 в мач от 12-ия кръг на Серия “А”. С този успех тимът на Маурицио Сари задмина в класирането градския си съперник Рома, който по-рано през деня загуби от Венеция. За новаците пък това е девета загуба и те остават в зоната на изпадащите.

Успехът дойде сравнително лесно за “орлите”, но при 2:0 гостите удариха две греди.

Новият най-голям голмайстор в историята на Лацио Чиро Имобиле заби дежурното си попадение в 31-вата минута, с което което увеличи рекорда си на 161 гола.

Само пет минути по-късно Педро Родригес удвои след “подарък” от защитата на Салернитана. Испанецът изравни свое постижение отпреди 10 години: да се разписва в трети пореден двубой за първенство.

Гостите се активизираха след почивката и в 47-ата гредата спаси римляните след удар на Милан Джурич. Същото се повтори и в 66-ата, като този път изстрелът дойде от страна на Франк Рибери.

Лацио обаче набързо сложи точка на спора с майсторско попадение на Луис Алберто в 69-ата минута.

Мачът на “Олимпико” беше интересен заради факта, че до лятото собственик на Салернитана беше собственикът на Лацио Клаудио Лотито. Той обаче беше принуден да задейства процедура по продажба на клуба от Кампания, защото според правилата в италианския футбол един човек не може да притежава два тима от елита. Преди срещата босът заяви, че ще подкрепя Лацио.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА