13 Ноември, 2021 12:57 1 520 0

Съдия - милионер стана шеф в УЕФА

  • бьорн кайперс-
  • съдийската комисия-
  • уефа-
  • съдия-
  • милионер

Кайперс заема мястото и в двете структури на УЕФА на бившия френски топ-арбитър Марк Бата

Съдия - милионер стана шеф в УЕФА - 1
Снимка: БГНЕС

Един от най-успешните съдии в Европа в последното десетилетие Бьорн Кайперс влезе в Съдийската комисия на УЕФА и става един от петимата управляващи развитието на съдийството в Европа, известни като Refereeing Officers.

Кайперс заема мястото и в двете структури на УЕФА на бившия френски топ-арбитър Марк Бата, който до преди няколко години отговаряше за развитието на българското съдийство. Бата прекара 11 години в Комисията, през които отговаряше за влизането на младите арбитри на международно ниво.

Кайперс, който пое работата миналата седмица, получава задълженията на французина и ще развива същите проекти.

48-годишният нидерландец запночва да свири мачове в елита на страната през 2002-а година, за да стигне до финала в Шампионската лига през 2014-а година и два финала в Лига Европа през 2013-а и през 2018-а година. Той беше част от Елитната група европейски съдии на първенствата на континента през 2012-а, през 2016-а и на тазгодишното Европейско първенство. Той ръководи и финалната среща за титлата между Англия и Италия на Уембли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА