Last news in Fakti

16 Ноември, 2021 11:30 2 219 1

WBC ще избере съперника на Тайсън Фюри за титлата му днес

  • тайсън фюри-
  • дилиан уайт-
  • wbc

От 4 години Дилиан Уайт чака своя шанс

WBC ще избере съперника на Тайсън Фюри за титлата му днес - 1
Снимка: БГНЕС

Тайсън Фюри продължава да е непобедим при най-тежките, като така си върна титлата на WBC, но съвсем скоро ще му се налага да я брани срещу поредния кандидат за слава, тъй като Световният боксов съвет провежда заседание днес, на което ще определи следващия му опонент, научихме от Sky Sports.

Британецът продължава с намеренията си да стане безспорен световен шампион, като отнеме поясите на Олександър Усик, но украинецът ще трябва да изпълни задълженията си по договор с Антъни Джошуа.

Очакванията днес са Дилиан Уайт да получи дългоочаквания си шанс за пояса на WBC. Той е задължителен претендент от 4 години насам, но по една или друга причина бе държан настрана от тази възможност.

„Крадеца на тела“ едва не изгуби позицията си през 2020 г., когато бе нокаутиран изненадващо от Александър Поветкин, но все пак успя да си върне статута при реванша в Гибралтар през миналия март.

По-късно днес ще стане ясно решението на Съвета, но всеки друг резултат би бил изненадващ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дамян

    1 0 Отговор
    Дилиън уайт е въздух под налягане.Освен сам себе си да хвали друго не може.Ще го бият като шкембе у дерек също като Пулев.