Last news in Fakti

17 Ноември, 2021 18:30 1 283 3

Президентът на Висшата лига подаде оставка след скандала около продажбата на Нюкасъл

  • висша лига-
  • гари хофман-
  • нюкасъл-
  • мохамед бин салман

Останалите клубове възроптаха срещу ръководителя, задето е допуснал Саудитския инвестиционен фонд да стъпи на британска земя

Президентът на Висшата лига подаде оставка след скандала около продажбата на Нюкасъл - 1
Снимка: БГНЕС

Английската висша лига се намира в истинска турболенция, откакто Саудитският инвестиционен фонд взе контролния пакет акции от класическия британски клуб Нюкасъл. Това доведе до оставката на президента на шампионата Гари Хофман, научихме от The Guardian.

Ръководителят остана на поста си само 18 месеца, като именно негова е една от основните роли, за да може днес „свраките“ да са притежание на принц Мохамед бин Салман. Лидерът на Саудитска Арабия е една от най-противоречивите фигури в световната политика.

Повече от половината членове на Висшата лига поискаха оставката на Хофман в последните седмици и в същото време призоваха за ограничение на финансите, които предстои да бъдат изсипани на „Сейнт Джеймсис Парк“ в близките няколко години.

Все още на практика не сме усетили финансовата мощ, която се очаква да разгърне бин Салман в Нюкасъл, макар вече да видяхме смяната на треньора на „А“ отбора с Еди Хол.


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мой

    1 1 Отговор
    Страшни лицемери. Другите нефтени богаташи може, ама саудитите не, щото са прекалено богати.

    Коментиран от #2

  • 2 Тихомир

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "мой":

    Разликата е, че другите нефтени богаташи не изпращат ударни групи да разчленяват журналисти и да ги разтварят в сярна киселина.

    Коментиран от #3

  • 3 Моралиста

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тихомир":

    Дали другите не са правили и по грозни неща ???????