Last news in Fakti

17 Ноември, 2021 19:00 8 753 2

Бойкот в съблекалнята довел до уволнението на треньора на Байерн Мюнхен

  • байерн мюнхен-
  • нико ковач-
  • хамес родригес

Хамес Родригез е сочен като основния инициатор на събитията

Бойкот в съблекалнята довел до уволнението на треньора на Байерн Мюнхен - 1
Снимка: БГНЕС

Треньорската професия със сигурност е една от най-стресиращите в съвременния футбол. Трофеите най-често се приписват на футболистите, а за провалите на терена винаги се гледа първо към треньора. Подобна бе ситуацията в Байерн Мюнхен, когато Нико Ковач ръководеше клуба, но в неговия случай основната причина за уволнението през 2019 г. е бойкот на съблекалнята.

Германското издание Bild прави интересни разкрития за лагера на „баварците“ в Маями през 2018 г., когато хърватинът губи уважение на тима след една бурна нощ по заведенията из курортния град.

Хамес Родригез е сочен за един от инициаторите на случилото се. Колумбиецът подканва голяма част от своите съотборници към пряко неподчинение към треньора. Ковач забранява купоните в дните преди приятелската среща с Манчестър Сити, като заплашва, че ще има солени санкции за всеки, който наруши заповедта му. Хамес, Алаба, Рафиня и Рибери решават все пак да се повеселят в един от нощните клубове. На следващия ден отиват недоспали на тренировка, като очакват наказанието си, но до такова така и не се стига, въпреки че братът и помощник-треньор на мениджъра - Роберт Ковач, го информира за нарушението. Това води до загуба на уважение у въпросната група играчи, а след тях те повличат и други, които да следват примера им.

Впоследствие Байерн стартира неубедително кампанията в Бундеслигата и дори губи с 5:1 от Айнтрахт Франкфурт. Това се оказва и последният мач на Нико Ковач начело на „баварците“.

Ситуацията коренно се променя, когато Ханзи Флик застава начело на тима, като трансформацията е видима от всички в и извън клуба. Байерн Мюнхен постигна нов требъл, благодарение на желязната ръка на новия старши-треньор.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гооол

    4 4 Отговор
    И го преместих в другия крачол..
    Кой вече се интересува от световните смешници...
  • 2 Анонимен

    0 0 Отговор
    Събличай!