Last news in Fakti

17 Ноември, 2021 22:30 1 865 0

Фюри посочи с кого измежду Усик и Уайт иска да се боксира

  • тайсън фюри-
  • олександър усик-
  • дилиан уайт-
  • антъни джошуа

Британецът ще има правото на своя избор, след като от WBC не му наложиха следващия съперник

Фюри посочи с кого измежду Усик и Уайт иска да се боксира - 1
Снимка: БГНЕС

Тайсън Фюри ще получи свободата сам да избере следващия си съперник, стига той да е един измежду Олександър Усик и Дилиан Уайт. Това стана ясно, след като WBC не го заставя, за да защитава титлата си срещу опонент, когото Съветът посочи.

Агентът на „Циганския крал“ Боб Аръм си позволи да говори от името на клиента си пред Sky Sports, като обяви, че изборът му пада върху украинеца.

Причината е, че при най-тежките отдавна не е имало безспорен световен шампион, а подобна битка за обединяване на най-важните пояси се отлага вече от доста дълго време.

Първоначално Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър не се разбраха заради пари, а след това и двамата започнаха да губят поясите си от Анди Руиз, Тайсън Фюри и Олександър Усик. В същото време отделните организации задължаваха шампионите да дадат шанс на основните претенденти.

Към днешна дата именно Фюри и Усик са хората, които държат всички пояси. Дилиан Уайт обаче чака своя шанс за този на WBC вече 4 поредни години, а украинецът има задължаващ договор с „Ей Джей“ за реванш.

Мълвата в боксовите среди обаче е такава, че не е изключено „Събирача на трупове“ да се съгласи да изчака още малко, а Джошуа да се опита да излезе от психологическата дупка с успех над боксьор извън топ 10.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА