Last news in Fakti

29 Ноември, 2021 11:00 1 606 2

43-годишният Буфон хвана третата си дузпа за сезона (ВИДЕО)

  • парма-
  • джанлуиджи буфон-
  • комо

Легендата не дава никакви признаци на стареене

43-годишният Буфон хвана третата си дузпа за сезона (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Джанлуиджи Буфон не спира да изумява с изявите си на терена, като сега отново защитава цветовете на родния си Парма, че дори и хваща дузпа след дузпа в Серия Б.

Буфон спря удара на Еторе Джиоци по време на равенството 1:1 с Комо, за да увеличи актива си на 3 хванати дузпи от старта на кампанията.

Това е общо 38 спасена дузпа за Джиджи в кариерата му от общо 129, отсъдени срещу неговите отбори.

Феноменалният италианец обаче все още има време, докато подобри рекорда за най-възрастен играч, спасявал дузпа в професионалния футбол. В момента той се държи от Андреа Пиеробон. През април 2014 г. той спасява удара на Нико Пилцети от Сиена, когато е на 44 години, 8 месеца и 17 дни. В своя звезден миг Буфон е точно на 43 години и 10 месеца.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    0 0 Отговор
    Като изпратим Никито в Турция,можем да вземем Буфон в Левски - ще ни излезе евтино,ще го направим шампион и ще играе в европейски турнири на стари години.
  • 2 бушприт

    0 0 Отговор
    Да е жив и здрав Джанлуиджи Буфон!