Last news in Fakti

30 Ноември, 2021 18:30 1 651 3

Британец иска да купи Пирин Благоевград

  • пирин-
  • суиндън-
  • лий пауър

От 2013 г. насам бизнесменът се интересува от клубове със силна детско-юношеска школа

Британец иска да купи Пирин Благоевград - 1
Снимка: БГНЕС

Британецът Лий Пауър може съвсем скоро да се окаже новият собственик на Пирин Благоевград, според „Тема Спорт“. Той дори е огледал базата на клуба през изминалата седмица.

49-годишният бизнесмен е собственик на английския Суиндън Таун, който се подвизава в Лига 2. През 2013 г. BBC съобщава, че сделката е на стойност £1.2 млн., но през изминалия сезон финансовите проблеми в клуба доведоха до изпадането в четвъртото ниво на английския футбол. Година по-рано той прави опит да продаде клуба, но сделката пропада.

През 2016 г. Пауър придобива 33% от собствеността върху елитния ирландски Уатърфорд, научихме от Irish Examiner. Инвестицията му обаче е възлиза на €3 млн. През миналия юни обаче той успява да продаде активите си на R&S Holdings.

И в двата случая в аргументите за покупката Лий Пауър набляга на детско-юношеската школа на клубовете. Същото прави и сега в разговорите за „орлетата“.

Бизнесменът е бивш футболист, минал през редиците на тимове от ранга на Норич Сити, Чарлтън и Саутхамптън.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 AC-DC

    2 0 Отговор
    Нормално, те ги изкупиха арабите,а сега британците искат да ни купуват нас.Или и този е британец колкото Българите са Турци и татари.
  • 2 Бербатов

    4 0 Отговор
    Супер обаче Пирин не е ли вече собственик на британци?
  • 3 един от многото

    3 0 Отговор
    Този да не го е объркал с Пиринското пиво?