Last news in Fakti

9 Април, 2013 12:00 619 0

Дербито на Рим не излъчи победител

  • лацио-
  • дерби-
  • победител
Дербито на Рим не излъчи победител - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на Рома и Лацио не се победиха в римското дерби от 31-ия кръг на Серия "А", играно на "Олимпико".

Пропусната дузпа за гостите и реализирана такава за домакините чрез Франческо Тоти предрешиха изхода от срещата.

Лацио беше по-ефективният отбор през първата част и логично поведе в резултата още в 16-ата минута. Страхотен изстрел на Ернанеш във вратата на Стекеленбург изведе гостите напред за 1:0.

Ключов момент обаче бе проигран, след като голмайсторът за "орлите" пропусна да удвои от дузпа в началото на втората част..

Само няколко минути по-късно отново Ернанеш бе в центъра на вниманието, след като фаулира Пянич, за което бе отсъдена нова дузпа, този път за отбора на Рома. Капитанът на "римските вълци" Франческо Тоти бе безпощаден от бялата точка за 1:1.

Символичните гости пък доиграха срещата и с човек по-малко, след като в 69-ата минута бе изгонен Джузепе Биава, но резултатът в мача така и не се промени.

По този начин серията от три поредни победи за Лацио в дербито на Рим приключи, но тимът все пак успя да се изкачи на петото място във временното класиране с 51 точки. Рома пък остава на седмо място с 48 точки.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА