Last news in Fakti

13 Декември, 2021 17:30 1 008 0

Снукър Гран при България ще завърши с коледен турнир

  • снукър

Състезанието ще бъде с награден фонд от 3 000 лв.

Снукър Гран при България ще завърши с коледен турнир - 1
Снимка: Circle Media

2021 година в българския снукър ще завърши с най-големия турнир у нас от веригата Снукър Гран при България от 20 до 24 декември. В турнира участват само поканени играчи и срещите ще се излъчват на живо по B1B Box. Това е вторият турнир от веригата, която стартира в края на май и е с награден фонд 3000 лева.

Това ще е най-големият ни тази година, поканили сме десетте най-атрактивни играчи в момента. Първият турнир тази година от веригата София Гран при се получи страхотен, изглеждаше много добре по телевизията. Тези два турнира са крачката напред за нас тази година“, заяви Олег Велинов, президент на българската снукър федерация.

Сега ще участват победителят от първия турнир Георги Величков, финалистът от София Гран при Виктор Илиев. Срещу тях се изправят Симеон Райков, най-известният играч на снукър сред футболистите, Кристина Златева – най-добрата в билярда сред жените, Теодор Чомовски, Братислав Кръстев, Спасиан Спасов, Велиан Димитров, Георги Георгиев и Максим Костов“, допълни Велинов.

Очаквам много интересни мачове, Георги Величков и Виктор Илиев е логично да са фаворити, но мисля, че Криси може да победи всеки в турнира, а Симеон Райков и Братислав Кръстев могат да се борят за крайната победа. Участниците са разпределени в две групи по петима, като първите двама във всяка група се класират на полуфинали, след двата полуфинала се излъчват финалистите“, каза още президентът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА