Last news in Fakti

14 Декември, 2021 17:30 978 1

Родният бокс отчете една от най-успешните си години с над 100 медала

  • стойка кръстева-
  • радослав росенов-
  • уилям чолов

Имаме и олимпийски шампион в лицето на Стойка Кръстева

Родният бокс отчете една от най-успешните си години с над 100 медала - 1
Снимка: БГНЕС

Отминаващата 2021 г. несъмнено бе изпълнена с безброй удивителни спортни постижения, но родните атлети бяха най-успешни в бокса. Именно в тази дисциплина българите успяха да спечелят над 100 медала през календарната година, за да я превърнат в една от най-успешните изобщо, научихме от БНТ.

Сред най-значимите отличия са олимпийската титла на Стойка Кръстева, златните медали от Европейското първенство на Радослав Росенов и Уилям Чолов.

Радвам се, че успяхме да постигнем успехи на почти всеки един от турнирите, на които имахме участие. Разбира се, безспорният връх е на Стойка Кръстева, която стана олимпийска шампионка и зарадва цяла България с представянето си. Тя е и нашият Боксьор на годината! Единствено съжалявам, че останахме без медал на Световното първенство за мъже, но вярвам, че с усилена работа и постоянство, както и с навлизането при мъжете на младежите, които се доказаха тази година, ще вземем нашия реванш“, каза президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински пред Пресклуб „България“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    2 0 Отговор
    Да е жива и здрава Стойка Кръстева , че Тея татуираните , що бой изядоха...!!!