Last news in Fakti

17 Декември, 2021 21:00 1 874 3

Симеон Райков се завръща в снукъра

  • снукър-
  • симеон райков

Един от най-добрите в спорта отново ще радва своите фенове

Симеон Райков се завръща в снукъра - 1
Снимка: Circle Media

Един от най-добрите български футболисти в последните години Симеон Райков се завръща в снукъра като това ще стане във втория турнир от веригата Снукър Гран при, който стартира в понеделник, 20 декември.

Коледният снукър турнир ще се излъчва пряко по B1B Box, като десетте участници са разпределени в две групи, от които на полуфиналите излизат по двама играчи. Двата полуфинала ще излъчат двамата финалисти, а финалът започва на 24 декември в 12:00 часа.

Райков е юноша на Локомотив (Пловдив), у нас е играл за Спартак (Пловдив), Сливен, Ботев (Враца), Левски, Черно море, Черноморец и Локомотив (Пловдив), а през 2017 и в холандския Рода (Керкраде).

От 12 или 13 години не съм играл сериозно снукър. Основно заради футболната ми кариера, но приключих с футбола и сега съживявам тази ми страст. Снукърът има доста общо с футбола, но най-важното е психиката – да си спокоен във важните моменти. Ще е интересно да се изправя срещу най-добрите играчи у нас в снукъра, но не смятам, че съм на тяхното ниво, поне засега. Бил съм шампион на България по снукър, спечелил съм няколко турнира, през 2011 играх срещу Рони О’Съливан, но шоуто в този мач беше изцяло негово, той ми остави една топка, а аз я изпуснах. Сега нивото на снукъра у нас е по-високо в сравнение с времето, когато играех аз, играчите са по-добри, което определено е добре“, заяви преди началото на турнира Райков.

Срещите в групите на турнира от Снукър Гран при стартират в понеделник в 18:00 часа и ще се излъчват пряко по B1B Box.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смел Гибсов

    1 1 Отговор
    Това новина ли или.... За кого ни мислите?
  • 2 До Олег

    1 1 Отговор
    Олег трябва деца с талант а не хора с пари къде немогат да местят щекат
  • 3 Николай

    0 1 Отговор
    Един от най-добрите :D