Last news in Fakti

28 Декември, 2021 14:55 3 369 4

Бивш футболист на Левски изля душата си

  • ели зизов-
  • хазартна зависимост

Някогашният обещаващ талант Ели Зизов разказа потресаващи неща за зависимостта си към хазарта

Бивш футболист на Левски изля душата си - 1
Ели Зизов на преден план

Шокираща изповед направи един от играчите от предишния престой на Станимир Стоилов в Левски. Става въпрос за Ели Зизов. Той не проби нито на “Герена”, нито в Брага, а след това и в Макаби (Тел Авив). Последва дълга обиколка на отбори от долните дивизии на Израел, за да изчезне напълно. “Sport 5” обаче успя да го открие и Зизов изля душата си.

“Винаги съм печелил лесни пари, но в един момент нещата станаха трудни. Затова се обърнах към хазарта. Заплатите се бавеха, но това не бе проблем, когато печелех на комар. И започнах да играя всеки ден. Започнах да обикалям отбор след отбор, но мислите ми бяха на друго място. В един момент дори не ме интересуваха парите, а само дали ще спечеля или не.

Компенсирах загубите с нови залози. Имаше вечери, в които печелех по 40-50 000 евро. Парите обаче изведнъж изчезнаха, но не ме върнаха и започнаха да ми отпускат назаем. Затънах. Потърсих помощ от семейството - дадоха ми 150 000 евро. Обещах, че повече няма да играя, но след две вечери пак го направих. Скоро дълговете ми удариха 300 000 евро. Взех заем от банка, след като заложих семейната къща. И отново обещах, че няма да играя, но не спазих думата си. Загубихме къщата си и настанаха тежки дни. И досега нашите живеят в апартамент под наем. Изпаднаха в сериозни финансови проблеми заради на мен. Често не успяваха да покрият месечните си вноски. а аз залагах отново и отново. Сега осъзнавам, че това е било грешно”, казва Зизов, цитиран от "Мач Телеграф".

Успява да се измъкне благодарение на приятел, който го записва в програма за рехабилитация - “Хармония”.

“Чист съм от два месеца, което не се е случвало. Причиних много болка на семейството си. Това ще ме преследва цял живот. Надявам се сега да успея”, допълва той.

Ели Зизов търси помощ от бившите си колеги. Той има специална сметка, за да бъдат превеждани дарения.

“Не мога да се докосна до тези пари. Всичко отива за покриване на дълговете ми. Благодаря на всеки, който помогне”, завършва Зизов.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 !!!

    12 0 Отговор
    Интересно, че на всеки пристрастен към хазарта винаги историята в крайна сметка е една и съща. То ако от хазарт се живееше, хазартните къщи до една да са фалирали. А и този нито е математик, нито е гений, нито е професор, как пък се взел за по-специален от другите. Но точно от такива печелят в хазарта. Винаги им подхвърлят някоя сума, после ги оберат, та и десетократно отгоре искат.
  • 2 Идея си нямам

    8 0 Отговор
    Еврейн да не играе хазарт? Има глава на раменете и да си решава проблемите,никой не му е длъжен
  • 3 Орел

    3 0 Отговор
    Футболист-душа? = Арменец-миньор.
  • 4 Дъното

    5 0 Отговор
    На хазартно зависим помощ- НИКОГА ! Има достатъчно нещастни болни деца. На тях - ВИНАГИ. Който няма глава да мисли и разсъждава , да страда. Никой не е забогатял от хазарт. Нещастник !