Last news in Fakti

28 Декември, 2021 23:20 1 037 0

Официално: Бенфика и Жесуш се разделиха. Двама са кандидатите за нов треньор на отбора

  • бенфика-
  • жорже жезуш-
  • андреа пирло-
  • руи коща-
  • нелсон верисимо

Опция е в близко бъдеще легендарният италиански полузащитник Андреа Пирло да застане начело на "орлите"

Официално: Бенфика и Жесуш се разделиха. Двама са кандидатите за нов треньор на отбора - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Бенфика обяви официално, че се разделя с треньора си Жорже Жезуш заради лошите резултати и неразбирателството между 67-годишния специалист и футболистите, се казва в становището на клуба.

"Орлите" и Жезуш са стигнали до съгласие за "незабавно разтрогване на договора му", като от клуба уточняват, че треньорът на дублиращия отбор Нелсон Верисимо ще го замени до края на сезона.

Другата опция е в близко бъдеще легендарният италиански полузащитник Андреа Пирло да застане начело на Бенфика. Неговото евентуално назначение ще е по линия на приятелството му с президента на "орлите" - Руи Коща, с когото навремето бяха съотборници в Милан. Както е известно, Пирло е без работа от лятото, когато се раздели с Ювентус.

Въпреки че Бенфика успя да се класира за осминафиналите на Шампионската лига в компанията на Байерн Мюнхен и за сметка на Барселона, месец декември бе белязан от много слаби резултати за отбора в първенството.

Домакинската загуба с 1:3 от Спортинг Лисабон беше тежък удар по тима, който вече изостава с 4 точки зад лидерите Порто и Спортинг. Отпадането на осминафиналите за Купата на Португалия от "драконите" с 0:3 също бе сред унизителните загуби. А преди мача с Порто за първенство в четвъртък, Жезуш влезе в конфликт с един от лидерите на съблекалнята - португалският национал Пици, съобщиха португалските медии.

След първи период на "Луж" между 2009 и 2015 Жезуш напусна отбора заради лоши резултати, за да поеме Спортинг Лисабон. След това Жезуш постигна големи успехи с Фламенго, с който спечели 5 трофея за година - Копа Либартадорес, шампионската титла и Суперкупата на Бразилия, Суперкупата на Южна Америка и първенството на щата Рио де Жанейро.

Въпреки това Жезуш напусна отбора, за да се върне в Бенфика през юли 2020 година, обяснявайки, че иска да работи в Португалия заради пандемията от коронавирус в Бразилия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА