Last news in Fakti

3 Януари, 2022 13:22 801 5

Президентът на ФИФА намира за удачно да има Европейски първенства на всеки две години

  • фифа-
  • джани инфантино-
  • футбол-
  • европейско първенство-
  • европейски първенства

От известно време насам Световната футболна централа призовава мондиалите да бъдат не през стандартните четири години, а на всеки 24 месеца

Президентът на ФИФА намира за удачно да има Европейски първенства на всеки две години - 1
Снимка: БГНЕС

Европейски първенства на всеки две години също биха били удачен вариант, твърди президентът на ФИФА Джани Инфантино.

От известно време насам Световната футболна централа призовава мондиалите да бъдат не през стандартните четири години, а на всеки 24 месеца. Сега обаче Инфантино говори същото да се случи и при форумите на Стария континент.

"Световно първенство през две години не е мое желание, а такова на Конгреса на ФИФА, който просто поиска това да бъде обсъдено и анализирано. Вече направихме обстойно проучване, според което от това би имало полза както от спортна гледна точка, така и от икономическа", заяви президентът в интервю за италианското радио Anch'io sport.

"По-важното е, че това е добре с оглед опазването на местните първенства и самите футболисти в тях. Така играчите биха имали по-малко мачове. Европейски шампионати през същия период (2 години - бел.ред.) също би било удачно", добави Инфантино.

"За" идеята да има шампионат на планетата на всеки две години са само ФИФА и Африканската футболна конфедерация, докато против са всички останали начело с УЕФА.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тези алчни

    10 0 Отговор
    корумпирани прасета май искат да приключат клубния футбол... Футболистите на европейските отбори участват на копа Америка, купата на Африка, европейско първенство и на четири години на световно. След повиквателните за националните отбори за квалификациите и самите финали; след контузиите - няма да им остава време да играят клубни първенства и турнири.
  • 2 Луда работа

    11 1 Отговор
    Ако това стане, и световното, и европейското ще изгубят част от престижа си. Онези обаче разбират само от 💵.
  • 3 Морски

    6 0 Отговор
    Тези от ФИФА и УЕФА са същите като гербаджиите,не са накрадоха не са уядоха
  • 4 Илия

    7 0 Отговор
    Аз съм съгласен, но да участват всички отбори без да има квалификации.
    Ако това стане, така или иначе няма да има време за квалификации.
  • 5 Лудница

    3 0 Отговор
    Гнусни Лицемери, всичко е за измислените ви пари пари и пари. Искам да свърши за вас храната и да ядете само пари да ви видя тогава. И. З. Р. О. Д. И.