Last news in Fakti

11 Януари, 2022 18:30 4 302 29

Представиха луксозния проект за строежа на стадион „Българска армия“ (СНИМКИ+ВИДЕО)

  • българска армия-
  • цска-
  • борислав игнатов

Предвижда се капацитетът на трибуните да бъде 25 хил.

Плановете за строеж на нов стадион за ЦСКА продължават да търпят развитие, като този път столичният общински съветник арх. Борислав Игнатов публикува проект на „Българска армия“, според който съоръжението ще придобие един наистина съвременен вид.

Въпрос номер едно както винаги е: „Колко ще струва?“. Статистиката показва, че стадионите от тази категория излизат около 2000 евро на зрителско място. Това означава, че ако стадионът е с 25 000 места, той ще струва около 50 милиона евро. Разбира се точната сума ще зависи от подробната проектна разработка и капацитет. Ако се оптимизира строителството, сумата може да бъде съкратена чувствително. От изявленията на собствениците разбирам, че са готови да инвестират тези пари без да искат никаква помощ от държавата, което е чудесно“, написа арх. Игнатов в публикацията си във Facebook.

Той също така предвижда, че идеята му може да бъде реализирана за около 2 години, ако бъде запазено нивото на игрището и трибуните.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пожелание

    13 10 Отговор
    Я не давате народни пари за тоз де духа , защото ние нямаме футбол от 25 год. !!Боко направи десетки стадиони за милиони в села където има само пенсионери.Не тръгвайте по неговият път !!

    Коментиран от #19

  • 2 Johansson

    18 18 Отговор
    На куково лято. Мангaлитe от ловеч да се измитат.
  • 3 Идеологъ🔖❤️🔖

    22 14 Отговор
    И преди, и сега, шампион е ЦСКА❗
  • 4 Иван

    10 5 Отговор
    Не се ли нагледахте и наслушахте вече на обещания
  • 5 Джанавара

    16 2 Отговор
    Елате да видите какво става с новия стадион във Варна!
  • 6 Бай Стою касапина

    10 4 Отговор
    Администраторът, само те подсещам. Номер две пише обидни думи. Хайде заеми се!

    Коментиран от #9, #10

  • 7 Стоян Александров

    8 5 Отговор
    Мууууу Муууууу

    Коментиран от #13

  • 8 Мафия

    6 10 Отговор
    Днес Руди Василрв каза цитирам:Ще направя всичко възможно да осъшествя последното желание на Гриша Ганчев. Да ни е честит министърът на Г Ганчев. Изключително много съжалявам че гласувах за ПП и Кирил Петков. Дано да има скоро избори.

    Коментиран от #11

  • 9 ЕВРИТ

    2 4 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Стою касапина":

    Предател!

    Коментиран от #12

  • 10 Левски 1914

    9 9 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Стою касапина":

    Бай Стойчо как може да му вярвате на Ганчевия тарикат, той ще даде ли пари за нов стадион или ЩЕ ВЗЕМЕ? Ганчев и Стоичков ви ФАЛИРАХА за да не ПЛАЩАТ. Защо не направиха като Сираков, Стоилов ,Ивков, Тити и др. да се опитат да спасят отбора? ПЕТорчо Неустойчев кога ще работи във вашето МЕНТЕ без пари?

    Коментиран от #14, #15

  • 11 Вьзраждане

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "Мафия":

    Те няма да изкарат до далече .Ще им е за малко.
  • 12 Бай Стою касапина

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "ЕВРИТ":

    Прав си, ама като ще плющим да плющим всички. Мен са ме рязали, рязали, дори и за нищо.
  • 13 Стоян Александров

    6 9 Отговор

    До коментар #7 от "Стоян Александров":

    Сега съм вече АЗ. Видяхте ли как Ганчо излезе ядосан след срещата ? Защо, аааааа ? Защото няма да е нов стадион, реконструиран. И за Ганчо далавера няма да има никаква ? Ганчо казвам Ви няма да даде една стотинка за строеж, една стотинка. А парите за реконструкцията са 50 мил. ЕВРО.....демек 100 мил. лева без никаква далавера. А сега помислете дали изобщо ще Ви има след лятото ? Цеца африканска умре пак. Жалко. Позорно. Казах Ви аз ама Вие .... Цеца Числото там е истината за Вас. Ииииии забравете за армия и армейци. Нямате нищо общо с това. Просто щте сте цеца Числото...

    Коментиран от #16, #17

  • 14 ТИТИ ПАПАЗОВ

    7 7 Отговор

    До коментар #10 от "Левски 1914":

    ЦСКА е фалирал веднъж , а ФК Левски е фалирал два пъти до сега.
    Прочетете си поне историята на клуба ви преди да пишете за другите клубове.
    Ето един Левскар, който я знае: "Илия Козарев: Левски вече е фалирал два пъти" И ЗНАЕТЕ ЛИ КОЕ Е ПЪРВОТО ТИРЕ В РОДНИЯ ФУТБОЛ? ЛЕВСКИ-СПАРТАК! КОГАТО СПАРТАК СОФИЯ ПЛЮС СПОРТИСТ КРЕМИКОВЦИ ПРИСТИГАТ КОМПЛЕКТ В ПОДУЕНЕ!

    Коментиран от #20

  • 15 Бай Стою касапина

    9 5 Отговор

    До коментар #10 от "Левски 1914":

    Стоене, пак ли почна? Ей, тоя Ганчев яко ти бърка някъде. Успокой се бе човек!
  • 16 Ганчо

    5 5 Отговор

    До коментар #13 от "Стоян Александров":

    На мен ми направи един детайл впечатление. Говорили как да има достъп да стадиона? Е как бе момчета в парка ще се изсипят 3000 коли вие оли..... ни ли сте? Кой ще одобри такова нещо парк с коли? Хората карат в парковете ролери, колелета, скейборди, вървят пеша ние ще напълним парка с коли да може Ганчо да си изпълни мечтата.
  • 17 Ти си трол

    5 4 Отговор

    До коментар #13 от "Стоян Александров":

    Изперка от новината за стадиона ;)
    Днес цял ден пише, че никой няма да разреши на ЦСКА да има стадион ;)
    Истината е че на никого не му пука какво си казал ти за ЦСКА! Важно е какво е казала върховната инстанция в спортните отсъждания каквато е КАС - Спортния Арбитражен съд в Лозана:

    Окончателно: ЦСКА е ЦСКА.
    07.06.2021 19:25
    И КАС потвърди: ЦСКА си е ЦСКА.
    Спортният арбитражен съд в Лозана (КАС) окончателно потвърди решението на ФИФА от миналата година и призна ЦСКА.
    КАС добавя, че ЦСКА трябва да се счита за същия клуб като първоначалния длъжник (а не друг).
    След това решение другият клуб, който има претенции да е автентичен - ЦСКА 1948, трябва да признае поражението си.


    Ясно е че трoлoвeтe отказват да приемат новината зa oкoнчaтeлнoтo рeшeниe нa Спортният арбитражен съд в Лозана от 7 юни 2021, че ЦСКА си е ЦСКА.
    Гадно им е. Застинали са в миналото, опитвaт ce дa ce нaпрaвят нa пo-върхoвнa инcтaнция oт пocлeднaтa, каквато е CAS :)

    Oфициaлнo и oкoнчaтeлнo КАС отсъжда, че "ЦСКА трябва да се счита за същия клуб като първоначалния длъжник или най-малкото спортният наследник на първоначалния длъжник".

    Спортният арбитражен съд в Лозана завършва с "Решението на арбитража в Швейцария е окончателно и не подлежи на обжалване."

    Коментиран от #24

  • 18 БФС е мафия

    7 3 Отговор
    А Неразбориите в сайта на УЕФА идва от нашето мафиотско БФС, което още не е информирало централата, че милионите за Активите и Емблемата отдавна са платени и отдавна се ползват от клуба!

    УЕФА:
    Историята на ЦСКА в нашия сайт зависи изцяло от компетенцията на БФС.
    От БФС били поискали ситуацията около "червените" да остане неизяснена, докато не се изплати цялата сума за придобиването на активите и емблемата на ЦСКА.
    УЕФА споменава в писмото си, "че оттам са сигурни, че БФС знае адресите за кореспонденция на централата и очакват информацията да постъпи скоро".

    ТОВА ПИСМО Е ОТ 2018 ГОДИНА!?!

    3 ГОДИНИ ПО-КЪСНО ОТ БФС ОЩЕ НЕ СА СЪОБЩИЛИ НА УЕФА, ЧЕ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ЦСКА ГАНЧЕВ И ИНДЖОВ ПЛАТИХА И ПРИДОБИХА АКТИВИТЕ !
    КАКТО ГО СТОРИХА ГЛАЗГОУ РЕЙНДЖЪРС, ФИОРЕНТИНА, НАПОЛИ, ВАЛЕНСИЯ, ФЕРЕНЦВАРОШ...
    БФС СА МАФИЯ!

    Коментиран от #22

  • 19 ЦСКА

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "пожелание":

    За разлика от други, ЦСКА не иска пари от държавата за да модернизира стадиона си. Клуба сам ще си плати за това...и... стадиона ще си остане държавен!!!

    Коментиран от #21

  • 20 Левскар

    2 6 Отговор

    До коментар #14 от "ТИТИ ПАПАЗОВ":

    Комунистите само това им остана как майка им ЦК на БКП 1949 ни закрила пък после ни пръсъединила към МВР пък после към Спартак и т. н. Е да ама ние се казваме Левски а вие като московското ЦСКА и имате червена петолъчка за символ. Ти като се казваше Хасан и комунистите те прекръстиха Христо стана ли европеец? За това ли се борехме да махнем комунизма за да ни развявате отново петолъчката на центъра на столицата?
  • 21 Инвеститор

    3 6 Отговор

    До коментар #19 от "ЦСКА":

    А защо да е държавен и да е в Борисовата? ОК дайте ми на Дондуков един имот аз обещавам да построя без пари един небостъргач с офиси става ли? Купети си имот и си построите стадион какъвто искате и ваш си. Обаче вие искате безплатен имот на центъра в парк. Знаеш ли колко собственика има Борисовата те също искат да строят там!
  • 22 Шизофреник

    5 6 Отговор

    До коментар #18 от "БФС е мафия":

    Хаха вие сами пледирахте пред УЕФА че сте ребрандиран Литекс за да може да не ви съдят и да играете в Еврооа. Забрави ли как казахте на УЕФА ние не сме ЦСКА и БФС ви пидкрепи. Сега искате да говори друго и да стане за смях, шизофренията ви край няма😄.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 БГ Закон

    3 5 Отговор

    До коментар #17 от "Ти си трол":

    Наследник не означава че сте ЦСКА. Затова и УЕФА не ви дава точките от старото ЦСКА защото сте Етрополе-Литекс преименувано на ЦСКА-Софуя. Да купили сте ембкемата наследили сте нещо но не и историята тя е за истинското ЦСКА. Все едно дядо ми като е участвал във ВСВ и аз да кажа че съм участвал щоти съм му наследник. Има си български съд той казва ЦСКА фалира и е отписано от търговският регистър. КАС не може нищо да каже по въпроса щото дружеството и лиценза който притежава се подчиняват на българският закон.
  • 25 Лъжеш комунист

    5 2 Отговор

    До коментар #23 от "Козирка":

    Еми лъжеш😄😄😄😄. Левски плаща консумативи. Не плаща данък щото не е собственик на Герена. Наемът се приспада от реконструкцията на стадиона. Що нещо по различно ли е при ЦСКА?
  • 26 Браво

    2 0 Отговор
    Тази държава има нужда от модернизация на всичко. Време е БГ футбола да излезне от мизерията и през следващите 3-5 години нека се направят 7-8 нови стадиона
  • 27 Зорба

    2 2 Отговор
    Нали Бойко им построи стадион с козирка в Етрополе.Те си имат стадион.
  • 28 Борусия Дортмунд

    2 2 Отговор
    Насипи няма да има! Те не са устойчиви и не гарантират здравина! Преди месец ЦСКА показаха проект, който е по -подходящ
  • 29 Обикновена Пунта Мара

    0 0 Отговор
    Е, добре де, представиха го, а КОГА "бизнесфамилия" Ганчеви ФАЛИРАЛИ ЦСКА на 09.09.2016г и НЕДОРАЗУМЕНИЕТО им "цска ТИРЕ софия" ЗАМИНАВАТ за Ловеч, КАЗАХА ли????????????