11 Януари, 2022 21:25 717 1

Омикрон засега не променя плановете за Олимпиадата в Пекин

  • зимни олимпийски игри-
  • пекин 2022-
  • омикрон-
  • covid-19

Властите смятат, че настоящите мерки са адекватни и срещу новия щам

Омикрон засега не променя плановете за Олимпиадата в Пекин - 1
Снимка: БГНЕС

Редица експерти по света са убедени, че в близките седмици Омикрон ще бъде доминантният вариант на COVID-19 по земното кълбо, но това изглежда не притеснява допълнително властите в Пекин, където съвсем скоро се очаква да стартират Зимните Олимпийски игри.

В Китай през изминалите три станахме свидетели на три блокирани области, където се наблюдава ръст на инфекциите.

Уверени сме, че всички мерки са ефективни и навременни. Все пак имаме още варианти, при които да се правят някои промени“, каза говорител от Пекин, цитиран от Eurokom.

Началото на състезанието е планирано за 4 февруари, а финалът на най-големия спортен форум ще бъде на 20 същия месец.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мда

    2 0 Отговор
    Китай не променя нищо. Няма да затворят цял Китай заради няколко положителни проби за грип. На пръв поглед изглежда добре. Странно, доста страни не искат техните тулупи, т.е. официални делегации да присъстват за откриване/ закриване на олимпиадата...