Last news in Fakti

17 Януари, 2022 21:45 1 739 4

Петко Христов и компания попариха шампионските амбиции на Милан с гол в 95'

  • милан-
  • специя

„Росонерите“ изпуснаха и дузпа в срещата

Петко Христов и компания попариха шампионските амбиции на Милан с гол в 95' - 1
Снимка: БГНЕС

Шампионските амбиции на Милан бяха попарени от най-неочаквания съперник - Специя. „Росонерите“ трябваше да преклонят глава с попадение дълбоко-дълбоко в добавеното време на срещата на своя „Сан Сиро“.

Типът на Стефано Пиоли имаше възможност да изпълни дузпа в края на първата част, благодарение на по-бързите крака на Рафаел Леао, който изпревари вратаря Иван Проведел до спорната топка, за да бъде фаулиран. От бялата точка обаче Тео Ернандез не успя да се разписа, макар и в последните секунди на полувремето Леао да свърши работата с красив прехвърлящ удар.

Авансът изглежда успокои „миланистите“, защото те заиграха много по-лежерно през втората част. В нея броят на ударите достигна внушителните 25, а други 8 намериха очертанията, като този път Проведел бе на мястото си, за да ги спаси.

Това даде възможност на Кевин Агудело да изравни, след като бе изоставен в наказателното поле при центрирането на Верде.

Емануел Гиаси пък шокира домакините с попадението си в последната секунда на петте минути продължение. Играчите на Специя се възползваха от грешка на Калулу в своята половина, а нападателят преодоля хладнокръвно Майк Менян.

Така тимът на Петко Христов се отдалечи от зоната на изпадащите и вече има 22 точки, докато Милан отваря възможност пред Интер, за да се откъсне на върха, ако спечели мача си в пасив.

Междувременно Интер стопи разликата с лидерите, побеждавайки с 0:2 тима на Болоня.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    3 0 Отговор
    Сбъркали са Наполи с Интер, ама много важно.

    Коментиран от #2

  • 2 Бегай

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лост":

    Как трябва да се чете тая статия,за да се разбере резултата?!

    Коментиран от #3

  • 3 Лост

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бегай":

    Наполи победи Болоня с 2:0.Интер още не е играл.
  • 4 Бай Онзи

    1 0 Отговор
    Интер е лидер в класирането ! Как сам стопява разликата на 2 точки до "водача в класирането" който е същия този Интер ??? Автора , тамери си друга професия-например копаене на лозе и т.н. !