Last news in Fakti

26 Януари, 2022 18:30 1 069 2

Легенда на Барса смята, че Серхио Бускетс пречи на Франки де Йонг

  • серхио бускетс-
  • франки де йонг-
  • барселона-
  • роналд де бур

Той е убеден, че ветеранът трябва вече да мисли за оттегляне от футбола

Легенда на Барса смята, че Серхио Бускетс пречи на Франки де Йонг - 1
Снимка: БГНЕС

Барселона може и да е клуб в криза, но все още там има играчи от световна класа, каквито несъмнено са Серхио Бускетс и Франки де Йонг. Но легендата на „каталунците“ Роналд де Бур смята, че испанецът е време да отстъпи мястото си сред титулярите, защото към момента пречи на нидерландеца да се развива и блести така, както може.

Бускетс е невероятен играч, но трябва да бъде покриван. Ако се наложи да е играч в широк периметър, проблемите му стават видими, а това се отразява на целия отбор, включително и на де Йонг. Той в същото време е бъдещето. Кариерата на Бускетс е към своя край. Обожавам го, но той вече не е първа младост. Понякога клубовете и треньорите разчитат твърде дълго на подобни играчи, вместо да ги поставят в по-странична роля“, каза де Бур пред El Pais.

Бившият дефанзивен халф вижда много потенциал в сегашния тим на Шави, но, за да бъде реализиран, треньорът ще трябва да се довери на младите и да им даде възможност да изградят разбирателството си на терена.

Канте и де Йонг са едни от най-добрите полузащитници в света в момента. Никой друг не изпълнява еднакво добре ролята на „шестица“ и „осмица“, както те“, допълни 51-годишният холандец.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Несъгласен

    4 3 Отговор
    В момента Бускетс е много по-добър от Франки. Изключително опитен, борбен, дисциплиниран. Да не се отличава със сериозна техника, но грешките му са сведени до минимум.
  • 2 Разбиращ

    1 2 Отговор
    Хаблфът трябва да организира нападателите, а Бускетс това не го може - 80% от подаванията му са назад или встрани и убива изненадите в атаките