Last news in Fakti

27 Януари, 2022 21:00 3 504 0

Барселона и Борусия Дортмунд си разменят две сериозни фигури

  • тома мюние-
  • борусия дортмунд-
  • барселона-
  • сержиньо дест

Шави иска да внесе повече опит в отбора си, за да атакува място в топ 4

Барселона и Борусия Дортмунд си разменят две сериозни фигури - 1
Снимка: БГНЕС

Барселона и Борусия Дортмунд през годините са доказали, че умеят да водят преговори помежду си за трансфери, като поредния такъв се задава на хоризонта. Спортният журналист Жерар Ромеро твърди, че двата клуба обмислят да разменят местата на Тома Мюние и Сержиньо Дест до края на трансферния прозорец.

Двамата десни бранители са с коренно противоположни характеристики, въпреки че играят на един и същ пост. Белгиецът е висок и атлетичен, което му дава огромно предимство в единоборствата, докато американецът е далеч по-повратлив и умее да борави с топката в крака.

Шави е видимо, че търси повече опит в състава си, за да може младите таланти от „Ла Масия“ да израснат по-бързо и да реализират потенциала си. Именно по тази причина той залага неизменно на Жерар Пике, Серхио Бускетс и Дани Алвеш, но пък те са прекалено далеч от най-добрите си години, за да свършат самостоятелно тази тежка работа.

Мюние от друга страна е в разцвета на силите си. Той е на 30 години и продължава да дава най-доброто от себе си за „жълто-черните“.

Дест междувременно несъмнено е доста талантлив играч, но е видимо, че страда от липсата на опит, за да бъде лидер в отбраната на „каталунците“. Борусия си изгради реномето на отбор, който умее да развива потенциала точно на такива младежи и току виж разцъфти именно в Бундеслигата.

Ромеро смята, че въпросната размяна най-вероятно ще бъде за период до края на сезона, тъй като нито една от двете страни не може да си позволи да плаща сериозни суми по трансфери към момента.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА