Last news in Fakti

28 Януари, 2022 08:00 2 744 0

Ако Мората откаже, План Б за Барселона е с двойно повече голове от него

  • алваро мората-
  • барселона-
  • ювентус-
  • арсенал-
  • пиер-емерик обамеянг

„Каталунците“ имат нужда от класен голаджия, за да се завърнат в топ 4

Ако Мората откаже, План Б за Барселона е с двойно повече голове от него - 1
Снимка: БГНЕС

Амбициите на Барселона за привличането на Алваро Мората не секват, но времето за трансфер изтича в следващите няколко дни. Ако планът на Шави не сработи, той е представил План Б пред ръководството, който дори може да се окаже по-добър.

Испанското издание AS смята, че става дума за бившия капитан на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг, който и без друго е нарочен за гонене от Лондон.

Ако сравним показателите на двамата централни нападатели през годините, ще видим, че габонецът е далеч по-впечатляващ. Той има 295 гола и 91 асистенции в 578 мача, докато испанецът е със 176 гола и 70 асистенции в 477 двубоя.

Ключовото обаче е, че индивидуалните им качества са коренно различни. Единият разчита на линейната си скорост и включванията от втора позиция, докато другият е по-скоро класически таран, който умее да играе с гръб към вратата.

Ако Мората наистина е първи избор за Шави, това говори доста за стратегията, които е решил да наложи на „Ноу Камп“, защото явно има нужда от човек, който да печели първите топки и да представлява постоянна опасност при статичните положения. Подобни са функциите и на Люк де Йонг в тима му в момента, но явно нидерландецът не удовлетворява изискванията на наставника с играта си.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА