Last news in Fakti

8 Февруари, 2022 09:17 1 807 26

Стоичков на 56: ЦСКА си е ЦСКА, преживяхме най-трудното! Да сте чули от г-н Ганчев да иска пари от държавата?

  • христо стоичков-
  • футбол-
  • рожден ден-
  • цска-
  • стадион българска армия

Трябва да се върнат спортните училища, трябва да се върнат състезанията между класовете, между училищата

Стоичков на 56: ЦСКА си е ЦСКА, преживяхме най-трудното! Да сте чули от г-н Ганчев да иска пари от държавата? - 1
Снимка: БГНЕС

Легендата на българския футбол Христо Стоичков говори ексклузивно пред NOVA навръх 56-ия си рожден ден. Камата засегна темата с коронавируса, отношенията в семейството си, както и ЦСКА.

„Чувствам се както и миналата година – щастлив, радостен и здрав. Това е по-важно. Отмина тежка година, всичко беше затворено. Отново се отвори път, започнахме да правим филми, интервюта”, каза Камата.

„В началото прегледах много неща около ваксините. Интересувах се от много доктори, направих допитвания, държах връзка с нашите доктори в България. Имах ваксинация, ходил съм по Африка. Вие мислите, че аз Христо Стоичков, ще бъде страхлив да си сложи ваксина. Сложете си, предпазете си от тази пандемия. Рано или късно ще свърши. Загубихме много близки, защото не вярваме на никого. Има специалисти, които се занимават с това. Кой нормален човек ще направи ваксина, която няма да е добро за човешкото тяло. Имам 3 ваксини. Взимам и други медикаменти. Това са неща, които трябва да използваме. Ако имам притеснение, мислиш ли, че ще си сложа ваксина? Обаждал съм се къде ли не и знам за какво става въпрос. Ако нямах ваксина, не знам какво щеше да стане, когато ме хвана. Изкарах го много леко, даже не го усетих. Ако не мислиш за теб, няма как да мислиш за другия. Аз нямам приятел, който не се е ваксинирал. Ако не е ваксиниран, не може да стои до мен. Не мога да допусна да ме зарази. Кои са тези противници? Това си е техен личен проблем. Аз не се меся в техния живот. Преди 10-12 години ходих много по Африка и съм си бил ваксини. Нещо да ми има? Искам да пътувам, да знам, че когато седна някъде, няма как да заразя друг. В България има големи специалисти, в Барселона познавам доктори, във Франция… За мен това, което те казват, е”.

„Цифрите никога не са ме плашили. Живея днес за днес. Понеделник, сряда, петък гол. За мен 7 и 8 февруари са едно. На 7 имам юбилей с Марияна. С един куршум, два заека. С Марияна продължаваме толкова години заедно. Две дъщери и внучка, няма какво повече да искаме. Животът е едно колело. Не е трудно да имаш Стоичков в дома си. Много е лесно. Знаем какво трябва да прави всеки един вкъщи. Никога не съм се напивал, да съм имал проблеми. Не е минавало през ума ми ръка да вдигна. Ако нещо стане, излизам, за да ми отмине. За мен няма по-голямо щастие от това да се подпомагаме един друг. Тя огледа моите деца, възпита ги. Винаги сме били задружни. Много пъти са опитали да разбият моето семейство. Шансът е нулев. Горд съм, че това, което имам като семейство и зад гърба, то е тяхно”, продължи той.

„Уважение и компромиси. То няма компромиси, защото нито аз, нито тя сме налагали да се правят. Аз от подаръци съм отрупан много. Най-големият подарък е когато малката Мия ме прегърне. Това ми е на мен подаръкът. Не съм много по подаръците. Обичта и уважението го ценя много”.

„В последните 8 години в професията успях да прехвърля този хъс. Спечелихме шест Златни глобуса. Направих филм с Баджо, Буфон. Моето приятелство не е титли, не е Златна топка. Моето е приятелството. На когото и да звънна, винаги ми се отговаря. Сам си мисля въпросите, но има хора, които преправят някои неща. Аз няма как да мешам семейния живот. Това е лично пространство, трябва да се уважава. Всеки, който се интересува, да ходи да си пита. Моето уважение към човека, когото интервюирам е много по-голямо от един въпрос. Имам две мечти - да направя интервю с Майкъл Джордан и Тайгър Уудс. Имах голяма мечта, но за съжаление с един инцидент Коби Брайънт загина. Направили сме път за Джордан и Уудс. Рафа Надал си ми е вкъщи. С него ще е много скоро. И това интервю ще го докарам до нашата телевизия. Рафа е изключителен спортист. Познавам го от много малък. Това, което постигна с Федерер и Джокович, няма как да бъдат надминати”.

„ЦСКА си е ЦСКА. Червеният дух никога не ни е напускал. Преживяхме най-трудното. Сега очаквам да се направи нов стадион. За какво ти е нов Национален стадион? Дай на тези, които имат и помогни с каквото можеш. Мисля, че до края на март и ММС, и останалите да кажат „Да”. Да сте чули от г-н Ганчев да иска пари от държавата? Други искат пари. Ок, ще махна едно дърво и ще посадя пет. Допускаме тези "зелените" да си правят каквото искат”, обяви Стоичков.

„В нито един пост в политиката не се виждам. В годините Иван Славков искаше да ме прави президент на БФС. Аз съм подредил живота си. С какво да помогна? Името не храни спортиста. Трябва да се върнат спортните училища. Трябва да се върнат състезанията между класовете, между училищата. То го няма зародиша, как да искаш да стане световен шампион. Спортът не влече децата. В Маями има само един тунел, много бързо го минавам. Кой тунел? От политика не се бъркам и не искам да се бъркам. Хората са ги избрали, ако не го защитят, си отиват. Идват други”.

„Пет пъти станах шампион на Испания, шест гола на Световно първенство. Годината е хубава. Стрес нямам. Да личи да съм стресиран. Обичайте си, уважавайте се, ваксинирайте се. Не се притеснявайте. Благодаря за пожеланията”, завърши легендата на българския футбол.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алоо Улааа

    13 8 Отговор
    Гриша е десе кой го създаде бе ?Вносител на всичката захар за България .

    Коментиран от #4

  • 2 Спри да защитаваш десе мутрегени

    16 12 Отговор
    Ице ,ако не беше доноснико Наско Узунов за ходи да се моли на Джуров ,че си супер талант сега щеше да носиш тули на някой строеж.
  • 3 Стоян Александров

    16 8 Отговор
    Ти обаче наистина си мнОООООО ПроЗд човечец. Жалйо, че беше изключителен футболер. И въпрос от мен : колко пари даде ти лично за цска до този момент ? Собственикооооооо....
  • 4 Стоян Александров

    10 9 Отговор

    До коментар #1 от "Алоо Улааа":

    Вбосител на захар от Окрайна. От замърсените райони. Никой не я е искал и Ние я изядохме.
  • 5 Левски 1914

    13 12 Отговор
    Цска ФАЛИРА Литекс, който играе с лиценза на Етрополе НЕ Е цска.
  • 6 Стоян Александров

    14 9 Отговор
    И Ицкаааа това, че си ръгаш бустерите не те прави великан ! Не се прави на тежкарче, не сме 94 г. Не се знае след две или три години къде ще те удари тази вакса. Сложил бустера и вече е пич, да амааааа си още мноооогоооо малък в акъла. Кажи кой ти е бизнеса, какво допринасяш за България и дири за цеца ? Нищо. Добре, че беше велик футболист, че иначееееее. Ама сега трябва и да си човек. И пак питам : освен, че лично занесе документите за фалит на цска, какви пари до сега си дал за Новото цеца ? Мисирките твърдо избягват важните въпроси.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Чорбара

    11 9 Отговор
    ЖУЖЕТО нищо не иска,само да го оставят да краде.
    Анадъмо тъпак?
    Литекс никога няма да бъде ЦСКА.
  • 9 пешо

    11 3 Отговор
    ИЦЕ да си жив и здрав
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 5 Отговор
    бг лекарите са добри,като бг Футболисти.....Особенно са добри в провинцията и в частност ...Вратца..Колкото и до ""ваксините"",които проповядва....грозно е,но вероятно трябва да изпълни нареждане..С това излъчване на самочуствие вероятно знае и да спира електричеството ...преди да бърника в контактите...Да не би някой негов авер вчера да искаше да ме разбие на шах????
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Бай Стою касапина

    4 5 Отговор
    Тролът Стоен пак се е активизирал. Днес ще има за бира и салам.
  • 14 ГЕРЕН

    9 8 Отговор
    НАЙ ТРУДНОТО МИНА ПРЕДИ ПЕТ ГОДИНИ. КОГА ГО ФАЛИРАХТЕ И
    МУ СЛОЖИХТЕ ТИРЕ. НЯМА ДА СЕ СПРАВИТЕ НА ПОСЛЕ. КРАНЧЕТО СПРЯ. И ЩЕ ОТИДИТЕ ТАМ ОТ КЪДЕ ДОЙДОХТЕ. ЗОНИТЕ БЕЗ ТИРЕ. МЪКА МЪКА.
  • 15 Нора-Ананиева

    13 7 Отговор
    Гриша Ганчев е честен бизнесмен, олигарх и борец за правда! Учили сме го да не иска пари, а директно да си взема по колкото може от ДДС, акцизи, захар, петролни продукти, алкохол и т.н. Неговите пари са чисти - идват от народа и не се облагат с данъци! Хората сляпо вярват, че той е най-добрия благодетел да ЦСКА-София и не се интересуват от произхода на парите му. Робите не може да търсят сметка на господаря си от къде са му парите. Важното е да ги издържа: “Аз ши въ издържам!”
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 смешни лъжи

    7 6 Отговор
    ХА, ХА - "НЕ ИСКАЛ ПАРИ"!? А ПАРИТЕ, КОИТО СЕ ОКАЗА ЧЕ ДЪЛЖИ ЗА НАЕМИ НА СТАДИОНА, БАЗИТЕ В ПАНЧАРЕВО, 20-те МИЛИОНА ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ЦСКА, ЗАПЛАТИТЕ ЗА КОИТО ВИ СЪДЯТ...... А "НОМЕРА" СЪС СТАДИОНА, ДЕТО СЪВМЕСТНО С ДЪРЖАВНИ ДРУЖЕСТВА ЩЕ СЕ СТРОЯЛ /демек от нашия джоб и после частен като къпалнята/!? ТОВА Е НАГЛОСТ ОТ ЧАСТНИЦИ! КАТО СА ЧАСТНИ ДА СИ ПЛАЩАТ ВСИЧКО С АКЦИОНЕРИ И СОБСТВЕНИЦИ!
  • 20 Далавера

    5 4 Отговор
    Гришата и ЦСКА-София не иска ФАКТ!!! Той иска само земята под стадиона на Борисовата градина, който струва милиарди. Назначи си и министърче да му направи далаверата със смесено дружество както къпалнята Мария луиза, пловдивският панаир, стадион Лазур и много други далавери по същата схема.
  • 21 Теодоро

    4 3 Отговор
    Прост по прост най прост
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 кУмУнист

    3 3 Отговор
    Не бе Ганчев никога не е искал или взимал пари от държавата. Само едни няколко десетки милиона за едни джипове(купени от него за да може да плати емблемата), дето не са точно джипове и ще трябва да се връщат парите на ес, само едни милиони ддс неплатени за захар, само едни десетки милиони натрупани и неплатени за стадиона и базата в панчареево от 2016 до сега, едни над 30 милиона неплатени задължения, загубени от държавата чрез врътката на точно тези двамата, като обявиха цнда във фалит. Нищо не е искал джуджето, само е ощетил държавата с Ицо заедно за около 100млн.
  • 25 Гуидо ди Вани

    2 2 Отговор
    Представлявам играча Гуидо ди Вани от юни 2012 г., когато той подписа с ЦСКА. Разполагам с документи, с които мога да докажа думите си. Въпросният футболист тогава бе представен на треньора Стойчо Младенов от моя партньор по това време Руи Мигел Гомеш. Двамата са големи приятели от времето, когато Младенов беше в португалския „Олянензе". Също така и са партньори във футбола, работиха заедно в Египет. Руи Гомеш обаче не е лицензиран агент. Затова имаше нужда от моята мениджърска дейност. През 2012 г. ме помоли да участвам в сделките с ЦСКА за няколко футболисти. Става дума Фабио Нунес, Педро Мендес, Нилсон Антонио, Тенгариня, Таргино, Гуидо ди Вани и Лукас Винисиус Силва. По тяхното преминаване в ЦСКА работихме аз, Гомеш и Младенов. Договорите на играчите бяха уговорени от тях двамата след дълги телефонни разговори. Помня например как Руй Гомеш сновеше с часове насам-натам в моловете „Сердика" и „The Mall" в София, докато се чакаше развитие по трансферите... Пратихме видеозаписи на г-н Младенов, а той се обърна към ръководството на ЦСКА. И така работата продължи. Част от комисиона по сделките с изброените по-горе играчи бяха разделени на три - между мен, Руи Гомеш и Стойчо Младенов. Адвокатските услуги на г-н Дуарте Коща платихме лично аз и Руй Гомеш.
  • 26 Руй Гомеш

    2 1 Отговор
    Разделихме си няколко комисиони, а Ди Вани беше най-добрата сделка за всички нас по това време. Говорихме си за това на една среща в комплекс „Царско село" в един съботен следобед на юни 2012 г. Разбрахме се още, че аз ще съм човекът, който ще представлява Ди Вани за договора му с ЦСКА. Титан ни платиха коректно всичко по договор.